Siščani revoltirani ponašanjem Lovrić Merzel: "Županica je sve bahatija - kupuje novi auto, a država je na koljenima"

Foto: Hina

MIRNI prosvjed održao se u Sisku pod motom "Uzmite svome djetetu auto i odnesite ga sisačko-moslavačkoj županici. Ona ih toliko voli".

Građani Siska ljuti su jer županica Marina Lovrić Merzel kupuje skupe automobile i plaća ih novcem poreznih obveznika. Svoje će mišljenje izraziti pred zgradom županije u Ulici Stjepana i Antuna Radića u Sisku.

Putem Facebook grupe "Autić za županicu" građani su pozvani da donesu igračke autiće i ostave ih pred njenim radnim mjestom, kako bi upozorili na svoje neslaganje s politkom županice. Pod motom "Uzmite svome djetetu auto i odnesite ga sisačko-moslavačkoj županici. Ona ih toliko voli".

Miran prosvjed, koji su građani prijavili policiji, održao će se od 12 do 13 sati. Na Facebook stranici "Autić za županicu" građani su već počeli javljati kako su ispred zgrade županije ostavili igračke automobile, a županici poručuju da im je dosta njezine rastrošnosti. Ispred zgrade županije okupilo se oko 150 prosvjednika, a županici su ostavili pedesetak autića.

Podsjetimo, sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel nedavno se ponovno našla u centru medijske pažnje. Razlog je kupovina skupocjenog službenog automobila Audija A6 čija cijena prelazi 430 tisuća kuna. Merzel Lovrić bila je prozivana i zbog stana kojeg je njen nećak kupio u elitnoj četvrti u Zadru.

Ona, pak, tvrdi da je meta političkih napada te da će tužiti one koji su pokrenuli priču o zaradi tijekom mandata.

"Županica svoj posao može obavljati i s jeftinijim automobilom"

"Županica je kupila Audi A6 sa sedam brzina, ful opremom i svim ostalim. Ona svoj posao može obavljati i s puno jeftinijim autom. Iskreno, to nas je revoltiralo", kaže Darko Bjelica, jedan od inicijatora prosvjeda dogovorenog putem Facebook grupe 'Autić za županicu'.

Sugrađane su pozvali da ponesu igračke, ostave ih pred zgradom županije i tako izraze neslaganje s politikom županice Marinom Lovrić Merzel. Koliko god nas dođe, poruku ćemo poslati, a što će biti s igračkama, vidjet ćemo, kaže Bjelica.

"Mi smo legalisti, mi smo građani, normalni ljudi, ne bavimo se politikom. Normalno da ne želimo praviti ni nered ni smeće. Sve te autiće, ako ih gospođa županica ne preuzme, ćemo zbrinuti i dati nekom dječjem vrtiću ili potrebitima", ističe Bjelica.

"Troši naš novac, a predstavlja se kao dobrotvorka"

"Do ovog je prosvjeda došlo spontano tijekom rasprave na internetu. Ljude jednako iritira i kupovina novog automobila, kao i nevješto objašnjenje županice Lovrić Merzel da je riječ o povoljnoj kupovini. Pri organizaciji prosvjeda nastojali smo da sve prođe mirno i bez štete", objasnio je Darko Bjelica, jedan od inicijatora prosvjeda organiziranog putem Facebook grupe "Autići za županicu".


"Naša županica, koja je u trećem mandatu, potvrđuje da je sve bahatija. Kupuje skupi auto baš sada kada je i Hrvatska, a posebno naša županija na koljenima. I sada se pojavljuje kao dobrotvorka, jer je navodno spasila kostajnički dječji vrtić od zatvaranja" , rekao je književnik Slavko Jendričko.

Na mirnom prosvjedu, na kojem se okupilo nekoliko stotina građana, kao promatrači su došli i predstavnici nekih političkih stranaka i udruga.

Predstavnik udruga Croatorum, Kristijan Feljan, predlaže da se službeni auto županice Lovrić Merzel, Audi A6, proda, a Nives Barakovac iz sisačke Udruge roditelja djece s teškoćama u razvoju ističe da se novac mogao mnogo korisnije iskoristiti za liječenje bolesne djece.

Jednosatni prosvjed ispred zgrade Sisačko-moslavačke županije protekao je mirno, i bez ometanja prometa.

Pročitajte više