Siščanin uporno vozio bez vozačke, dobio je 20 dana zatvora

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U SUBOTU oko 21:30 u mjestu Voloder policijski službenici zaustavili su osobno vozilo sisačkih registracija kojim je 45-godišnjak iz Siska upravljao prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom kategorije B i koji je odbio alkotestiranje.

Kako se radi o ponavljaču, tj. recidivistu, uhićen je i sljedećeg dana doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Kutini koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 20 dana, novčanu kaznu od 2000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom kategorije B u trajanju od 12 mjeseci nakon stjecanja prava za upravljanje.

Još jedna kazna zatvora

U petak 13. rujna oko 10 sati u mjestu Velika Ludina policijski službenici zaustavili su osobno vozilo zagrebačkih registracija kojim je upravljao 65-godišnjak s područja Križa, i to za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima kategorije B. Vozač je uhićen i doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Kutini koji ga je kaznio kaznom zatvora u trajanju od 10 dana i izrekao zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom kategorije B u trajanju od šest mjeseci.

Pročitajte više