Sjećate se tipa koji je napao Milanovića na biralištu? Evo ga rame uz rame Plenkoviću

Foto: Screenshot, Marko Lukunic/PIXSELL

Na jučerašnjem završnom skupu HDZ-a na Cvjetnom trgu u Zagrebu rame uz rame predsjedniku HDZ-a i nositelju liste te stranke u 1. izbornoj jedinici stajao je čovjek koji je prije više od četiri godine verbalno napao Zorana Milanovića na biralištu, tijekom drugog kruga predsjedničkih izbora na kojima je Milanović postao predsjednik.

Milanovića je, dok je izlazio s birališta, verbalno napao, kako je tada prvi doznao Index, Branimir Jović, bivši odvjetnik i očito strastveni HDZ-ovac koji je sada u prvom redu na HDZ-ovom skupu, tik uz Plenkovića. 

"Ne može mene nitko maknuti, komunjara da me makne? Laže vas sviju, gospodo. On je komunista, komunjara. Šta koga briga, mene briga? Evo ga, evo vam komunjara, laže vas, na kraju se otkrilo da je komunjara. Birajte ga, birajte ga", vikao je muškarac na Milanovića tog 5. siječnja 2020. na izlazu iz Osnovne škole Petra Zrinskog gdje je Milanović glasao.

Milanović mu je prišao i pokušao dati ruku, na što je ovaj vikao: "Meni daješ ruku, a predsjednici nisi dao." Milanović je na to komentirao da će zvati policiju.

"Ovo nije slučajno, ovo je poslano, ali je kasno. Ovakvi huligani me ne mogu zaustaviti. Važno je da baš svatko izađe na izbore. Ovi izbori nisu obračun", kazao je Milanović nakon incidenta.

Što nam je Jović rekao nakon što je verbalno nasrnuo na Milanovića

Index je Jovića nazvao nakon tog incidenta. Razgovor je bio kratak, ali zanimljiv. Jović nam je odmah priznao da je on verbalno nasrnuo na Milanovića.

"Jesam, jesam, nisam ga ja napao, rekao sam mu što ga ide. Valjda i ja mogu reći što ga ide", rekao je Jović.

Pitali smo zašto je to napravio. 

"Je li treba opet da izaberemo komunista, pa dosta je bilo onog Mesića i Josipovića. Ja se ne bojim nikome reći što ga ide", kazao nam je Jović.

Pitali smo je li ga poslao Vaso Brkić, kako mu je nakon napada uzvratio Milanović.

"Ja sam iz crkve izašao, ispovjedio se i pričestio se. Čist sam u srcu pa mogu reći što me volja. Ispovjedio sam se pa to mogu. Nitko mene nije poslao, zapamtite. Rekao sam mu 'evo vam boga u crkvi'", rekao je Jović Indexu. 

Na pitanje je li točno da je po struci odvjetnik, nešto je promrmljao pa uzvratio pitanjem: "Je li za Udbu vi radite?"

Za dodatna pitanja nije bio raspoložen te je prekinuo vezu. U ponovljenom pozivu uspjeli smo ga još pitati je li član HDZ-a, na što je rekao da nije pa je onda opet prekinuo poziv. 

Vladin glasnogovornik tvrdio da Plenković ne poznaje Jovića. Dan prije nasrtaja na Milanovića sjedio iza njega na Snježnoj kraljici, a sad mu je rame uz rame na skupu HDZ-a

Glasnogovornik vlade Marko Milić za Index je, pak, tvrdio da Plenković ne poznaje Jovića.

"Predsjednik vlade ne poznaje tog čovjeka niti ima ikakve veze s njim. Stoga odbacujemo bilo kakvo povezivanje predsjednika vlade i HDZ-a s navedenim incidentom koji se dogodio na dan izbora", poručio je tada Milić za Index. No premda je Milić tvrdio da Plenković Jovića ne poznaje, ovaj je samo dan ranije na Snježnoj kraljici na Sljemenu sjedio red iza Plenkovića i ministara.

Sada se nekadašnji odvjetnik koji je ostao upamćen po verbalnom nasrtaju na Milanovića pojavljuje tik do Plenkovića na predizbornom skupu HDZ-a. Jovića se može vidjeti na nekoliko fotografija u neposrednoj blizini Plenkovića, a za vrijeme intoniranja himne stajao mu je rame uz rame. Kasnije je iz prvog reda pratio, a kako se čini, i mobitelom bilježio Plenkovićev govor. Pogledajte fotografije. 

Pročitajte više