Sjeverna Koreja ispalila dvije balističke rakete, tvrdi Južna Koreja

Ilustracija: EPA

SJEVERNA Koreja ispalila je dvije balističke rakete kratkog dometa u vode kod istočne obale Korejskog poluotoka, prema južnokorejskim vojnim dužnosnicima. To je dodatno povećalo napetosti u regiji.

Projektili su ispaljeni u petak iz okruga Tongchon u sjevernokorejskoj istočnoj pokrajini Kangwon između 11.59 i 12.18. po lokalnom vremenu, priopćila je Južna Koreja.

"Naša vojska je pojačala svoj nadzor i budnost te održava potpuno pripremljen položaj dok blisko surađuje s SAD-om", dodali su vojni dužnosnici.

Američka vojska rekla je da je svjesna sjevernokorejskog lansiranja. Kažu da ono ne predstavlja neposrednu prijetnju američkom osoblju, teritoriju, ili američkim saveznicima", prema izjavi američkog Indo-Pacifičkog zapovjedništva.

Ovo lansiranje događa se u trenutku kada SAD i Južna Koreja završavaju dvanaestodnevnu zajedničku vojnu vježbu koja je obuhvaćala operacije na kopnu i na moru. Dvoje saveznika u ponedjeljak počinju vježbu zračne obrane u kojoj će sudjelovati 200 korejskih i američkih borbenih zrakoplova.

Pročitajte više