Sjeverna Koreja: Nakon Trumpovih uvreda, udar raketama na Ameriku je neizbježan

Foto: Index/FaH

SJEVERNOKOREJSKI ministar vanjskih Ri Yong Ho poslova rekao je kako je neizbježan udar te zemlje na SAD nakon što su američki bombarderi preletjeli najsjevernije od demilitarizirane zone u 21. stoljeću, a sve to nakon tjedna u kojem su Donald Trump i Kim Jong-un razmijenili uvrede na osobnoj razini.

Kazao je kako Trumpove  uvrede čine "posjet raketa kontinentalnom dijelu SAD-a neizbježnim".

>> Trumpova demonstracija sile: Digao strateške bombardere, preletjeli su uz Sjevernu Koreju

Ri Yong Ho u svojem je govoru u UN-u američkog predsjednika Donalda Trumpa nazvao "mentalno poremećenim" i "predsjednikom zla". Dodao je kako je "Trump u samoubilačkoj misiji", javlja BNO News.

Trumpa je optužio za prijetnje i dodao kako je "jedini razlog zašto Sjeverna Koreja posjeduje nuklearno oružje upravo SAD".

Sjeverna Koreja ušla u fazu finaliziranja nuklearnog arsenala

Sjevernokorejski ministar nazvao je Trumpa "mentalno poremećenim megalomanom" koja drži "prst na gumbu nuklearnog oružja", piše Associated Press.

"Sjeverna Koreja ušla je u fazu finaliziranja svojeg nuklearnog arsenala", kazao je Yong Ho, dodavši kako se u naoružavanju radi samo o obrani od američke invazije. U nastavku svojeg govora u UN-u rekao je kako je Sjeverna Koreja odgovorna nuklearna sila koja će svoje nuklearno oružje koristiti samo u slučaju ako je napadnuta.

"Male su nade da će itko pokolebati Sjevernu Koreju na njezinom putu jačim sankcijama", zaključio je sjevernokorejski ministar vanjskih poslova Ri Yong Ho.

Posljednjih dana američki i sjevernokorejski predsjednik vode ne baš diplomatsku komunikaciju, koju je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov usporedio s borbom djece u vrtiću. 

Pročitajte više