VIDEO Sjeverna Koreja prijeti "1000 puta" većom osvetom SAD-u: "Naučit će tešku lekciju"

Foto: Hina
 
SJEVERNA Koreja je najavila "tisuću puta veću" osvetu SAD-u nakon uvođenja oštrih novih sankcija rezolucijom UN-a, javljaju svjetski mediji.
 
Vijeće sigurnosti UN-a u subotu je jednoglasno izglasalo američke sankcije Sjevernoj Koreji, koje pogađaju trećinu njenog izvoza i koštat će državu oko milijardu dolara.
 
 
Nuklearno oružje "potrebno zbog sprečavanja invazije SAD-a" 
 
Državni mediji su objavili da su sankcije uzrok "odvratnog plana SAD-a da izolira i uguši" Sjevernu Koreju. Pjongjang je objavio da američke sankcije "nikada neće prisiliti državu na pregovore o 
nuklearnom programu ili zaustavljanju nuklearnog razvoja".
 
Vlasti su dodale da će "provesti akciju za pravdu", ali nisu objavile detalje o svom planu za osvetu. Ministar vanjskih poslova Ri Yong-ho je izjavio da je državi nuklearno oružje potrebno "kako bi spriječila invaziju SAD-a".
 
"Sjeverna Koreja je spremna poučiti SAD tešku lekciju svojom nuklearnom snagom ako poduzme vojnu akciju protiv nas. UN-ove sankcije su izmišljene i provest ćemo stroge mjere i akcije pravde. 
Ni pod kojim uvjetom nećemo pregovarati o nuklearnom oružju i balističkim raketama", izjavio je ministar te dodao da nemaju namjeru gađati nijednu državu osim SAD-a. 

Pročitajte više