Sjeverna Koreja testirala projektile

PREMA nekoliko "pouzdanih izvora" CNN tvrdi da je Sjeverna Koreja u utorak navečer po hrvatskom vremenu lansirala najmanje tri projektila.

Za dva projektila se vjeruje da su kratkog dometa, odnosno ne predstavljaju dalekometni tip "Taepodong 2", za koji se vjeruje da može dosegnuti američki teritorij.

Međutim, treći projektil je bio "Taepodong 2", a za njega CNN-ovi izvori tvrde da je doživio kvar i srušio se "usred leta".

Japanska TV-kuća NHK, pak, tvrdi da su se projektili "nekoliko minuta"  nakon lansiranja srušili u Japansko more, oko 600 km zapadno od japanske obale.

NORAD, američko zapovjedništvo zračne obrane, je, pak potvrdilo da je Sjeverna Koreja ispalila dva balistička nevođena projektila tipa "scud".

Sjeverna Koreja je, inače, godine 1998. ispalila projektil "Taepodong 1", čija je putanja vodila iznad Japana. Staljinistička država na sjeveru korejskog poluotoka već godinama razvija nuklearno oružje, a posljednjih je dana prijetila "nuklearnim ratom" ukoliko je SAD pokuša vojno napasti.

D.A.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.