Škalamera i Arsić se pomirili, ni jedan ni drugi ne žele nastavak suđenja

Foto: Hina, Facebook

MATKO ŠKALAMERA i Dobrivoje Arsić ne žele se više sporiti na sudu. 

Riječ je o slučaju iz kolovoza 2019. godine kada je između spomenutog dvojca u Rijeci izbila svađa koja se kasnije pretvorila, prema navodima Arsića, u fizički nasrtaj na njega. 

Slučaj je dobio veliku medijsku pažnju, a Matko Škalamera je uhićen kao osumnjičen za kaznena djela. 

Podsjetimo, Matko Škalamera, GSS-ovac, alpinist i zaposlenik civilne zaštite u sastavu MUP-a, osumnjičen je za napad na srpskog povratnika Dobrivoja Arsića na Viškovu kod Rijeke. 

U međuvremenu je, nakon ispitivanja svih svjedoka u postupku, pušten da se brani sa slobode. 

Arsić traži od DORH-a da se Škalameru oslobodi optužbi

Novi list javlja da je jučer održano pripremno ročište na Općinskom sudu u Rijeci na kojem su se pojavila oba aktera ove priče. 

Dobrivoje Arsić bio je u sudnici kao svjedok, dok je inače u tom sporu oštećenik. Ročište je vodila sutkinja Ksenija Jurković-Šepić, no najzanimljiviji dio dogodio se ispred suda.

Škalamera i Arsić su pričali, rukovali se u skladu s epidemiološkim mjerama, a potom je Arsić na mobitelu riječkom listu pokazao vlastoručno pisani zahtjev za povlačenje optužnice koji je podnio Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci još 3. prosinca 2019. godine. 

Arsić u njemu traži da se optužnica protiv Matka Škalamere povuče te da ga se oslobodi optužbe. Navodi da su Škalamera i njegova obitelj bili previše izloženi stresovima te da su njih dvojica pronašla zajednički jezik.

Suđenje se nastavlja na jesen ispitivanjem svjedoka Dobrivoja Arsića.

 

Pročitajte više