Skandal na sudu: Odvjetnici ne žele u sudnicu, jer je sudac Kežić naložio da ih pretraže!

SUDAC Zoran Kežić nije želio danas ništa prepustiti slučaju nakon što je na posljednjoj raspravi na suđenju grupi dilera heroina, koju predvode braća Svalina, prije dva tjedna umalo dobio fasciklom u glavu. Malo je možda pretjerao, jer je naložio pravosudnoj policiji da detaljno pretraži branitelje!

Odvjetnici od šoka nisu mogli doći sebi. Odbili su se podvrgnuti pregledu pa je Kežić nakon par minuta neizvjesnosti ipak dopustio da u sudnicu uđu kao i dosad. Bez pregleda. Kako sad to?

"Usudio bih se reći, oni su već bili unutra kad sam ja ušao" pojasnio nam je naknadno sudac Kežić, koji tvrdi kako nije on propisao mjere sigurnosti, već Odjel za sigurnost pravosudnih tijela Ministarstva pravosuđa, a da se on samo brine za njihovo sporovođenje.

Kao i Busha od cipele, Kežića od fascikla spasili hitri refleksi

Kežić se na posljednjoj raspravi spasio od teškog fascikla zahvaljujući hitrim refleksima. Sve je iznenadio optuženik Denis Mirko Mandić. Usred suđenja digao se s klupe, prešao par koraka prema katedri sa sudskim vijećem i bacio fascikl, počastivši usput Kežića biranim riječima: "Smeće jedno, već si nas osudio".

Mandića su izvukli van, no tada je nastao šou u sudnici. Ustala su se braća Goran i Joško Svalina, Solinjanin Igor Dokić, te još par krupnih momaka... Glasno su se bunili zbog povrede prava, dok su njihovi čuvari pokazali u najmanju ruku prilično neuobičajeno i neprofesionalno ponašanje. Dilere su molili da se smire, ovi ih nisu baš slušali. I njih su psovali...

"Optuženi, sad mi se pokorite..."

Kežić je tvrdio da je sve bilo pod kontrolom, unatoč tome što je na kraju rasprave imao problema s braniteljima, kojima je zaprijetio izbacivanjem iz sudnice. Sad su mjere postrožene, Svaline i ostali dobro su ulisičeni, a i odvjetnici su nakratko osjetili kako s Kežićem odsad više neće biti šale. 

Sudac Kežić odavno je poznat po svom autoritativnom stavu. Od optuženih doslovno traži da mu se pokore. Neki drže kako ga namjerno provociraju jer žele da ga zamijeni neki manje strog sudac.

Na kraju je i današnja rasprava odgođena, jer se nije pojavio odvjetnik Željko Lubina, kojem Kežić u drugom predmetu sudi za gospodarski kriminal s početka 90-ih u slučaju Laurus. Lubina je kažnjen s tri tisuće kuna zbog nedolaska na suđenje.

Pročitajte više