Skandal se nastavlja: Američka košarkašica napušta Hrvatsku, gospićki biznismen najavio tužbu

IAKO nije sasvim jasno što se zaista dogodilo iza zatvorenih vrata sobe gospićkog hotela Ante u kojoj je navodno silovana američka košarkašica, skandal u Gospiću se, čini se, neće tako brzo završiti.

Dok je 28-godišnja košarkašica zatražila i dobila prijevremeni prekid ugovora, osumnjičeni za bludne radnje Joso Mraović najavio je veliku tužbu protiv medija koji su objavili da je on silovatelj, a slučaj pozorno prati i američko veleposlanstvo u Hrvatskoj.

Američka košarkašica plačući je na konferenciji za novinare kazala kako se zahvaljuje klubu koji joj je pružio primjerenu zaštitu, te da joj je žao što odlazi. Zahvaljuje se svima koji su joj pomogli da se u Gospiću osjeća kao kod kuće.

I vodstvo Ženskog košarkaškog kluba Gospić-Industrogradnja odbacilo je optužbe da svojoj košarkašici koja je prijavila pokušaj silovanja nije pružio primjerenu zaštitu. Predsjednik i direktor kluba Niko Brkljačić i Milan Kolić rekli su da tvrdnje o nepružanju pomoći i diskreditacije s ogorčenjem odbacuju.

"Taj, u Europi poznati ženski košarkaški klub, svojoj je košarkašici pružio svu zaštitu koju je ona zatražila", rekli su čelnici kluba, dodavši da su je premjestili zajedno s još jednom košarkašicom, također američkom državljankom u drugi hotel.

Javnosti se danas obratio i muškarac Joso Mraović. kojeg je policija osumnjičila za pokušaj silovanja.

"Riječ je o montiranom procesu, političkom progonu i medijskom linču, optužbe odbacujem i najavljujem tužbe protiv medija koji su objavili priopćenje ličko-senjske policijske uprave", ističe se u izjavi osumnjičenog Jose Mraovića.

Mraović dalje tvrdi i kako je između njega i košarkašice došlo do kontakta, ali se radilo o usputnom poljupcu u dio tijela koji nije intiman, a dogodio se pred svjedocima, no pod utjecajem alkohola.

Gospićki poduzetnik, inače jedan od jačih sponzora gospićkog kluba, tvrdi dalje kako je došlo vrijeme da se stane na kraj divljanju medija, te da je siguran da će se uskoro doznati tko stoji iza svega i tko ga je htio ocrniti.

Kako neslužbeno doznaje HTV, iz Zagreba je u Gospić stigao i nekadašnji predsjednik gospićkoga košarkaškog kluba, potpredsjednik Sabora dr. Darko Milinović.

Pročitajte više