Skandal u dubrovačkoj bolnici: Ženi s bolesnom kralježnicom izvadili zdravi bubreg

NEVJEROJATNA liječnička pogreška dogodila se u dubrovačkoj bolnici gdje su, zbog zamjene dokumentacije, ženi koja je trebala operirati kralježnicu izvadili zdravi bubreg.

Neslužbeno se doznaje kako je grešku izazvala činjenica da su obje pacijentice imale isto prezime i vrlo slično ime. 56-godišnjakinja je trebala otići na operaciju kralježnice, no izvadili su joj zdravi bubreg koji su trebali izvaditi starijoj pacijentici koja je imala rak.

Dokumentacija predana DORH-u


Sreća je što operacije nisu bile u isto vrijeme, pa starijoj pacijentici nisu operirali kralježnicu. Ministar zdravstva Darko Milinović je u Dnevniku 3 potvrdio cijeli slučaj koji se dogodio prije oko mjesec dana te se ispričao nesretnoj pacijentici. Neslužbeno se doznaje kako se ona nagodila s bolnicom pa ne želi izlaziti u javnost.

Milinović je kazao i da je sva dokumentacija o ovom slučaju predana Hrvatskoj liječničkoj komori i DORH-u koji će odlučiti o daljnjem postupanju. Kazao i kako se sada ne razmišlja o smjeni ravnatelja dubrovačke bolnice i inzistirao je da se krivnja treba individualizirati.

Pročitajte više