Skandalozni propust policije: Pohotni fratar u bijegu, sudac Lozina raspisao tjeralicu!

SAD JE i službeno, 61-godišnji fratar, osumnjičen za spolni odnošaj sa maloljetnicama u bijegu je od zakona. Sudac Slavko Lozina nije imao sreće ni sa drugim pozivom na ročište pa je odredio pritvor i dao nalog da se raspiše tjeralica!

Policija podnijela izvješće u kojem nisu utvrdili niti postojanje kaznenog djela!

Ovaj scenario se dao naslutiti još kad je afera prije mjesec dana izbila u javnost. Pohotni fratar već je zbrisao u inozemstvo, a policija je umjesto privođenja i kaznene prijave Državnom odvjetništvu tek poslala izvješće u kojem nisu niti utvrdili postojanje kaznenog djela!

Zbog ovakvog nevjerojatnog gafa, slučaj se izrodio u prvorazredni skandal! U policiji tvrde da su radili u koordinaciji sa Državnim odvjetništvom, no negdje je očito zaškripalo. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu odmah je po zaprimanju dokumentacije zatražilo istragu i pritvor, ali avaj. Već je bilo kasno.

Očito je fratar osumnjičen za gnjusnosti najniže vrste imao zaštitnike unutar sustava. Jer, ako se već mislilo predlagati pritvor i tražiti istragu za ovako ozbiljno kazneno djelo, nije bilo druge nego fratra privesti sucu. Tako makar nalažu pravila struke.

Fratri lagali sudu da osumnjičeni brat dobije na vremenu

Sada su Lozini uvalili vrući krumpir. Sudac je pozvao osumnjičenog na ročište, i to pozivom na adresu koju je ostavio policiji. Normalno, to je osumnjičeni napravio kako bi dobio na vremenu, jer ga već odavna nema u župi u kojoj je počinio zlodjela. Da stvar bude gora, sud su fratri pokušali uputiti na krivi trag, navevši da je osumnjičeni preselio na službu u Slivno, što je najobičnija laž.

Sucu Lozini sve je vrlo brzo postalo jasno. Nije bilo druge nego odrediti pritvor zbog bijega i raspisati tjeralicu.

Skandalozno držanje franjevačkog provincijala

Najskandaloznije je u svemu držanje franjevačkog reda i provincijala fra. Željka Tolića, uglednog katoličkog intelektualca. Premda je Index tražio komentar, nisu nam ništa odgovorili. Pitali smo ih i gdje su rasporedili osumnjičenog brata. Ni na to nismo dobili odgovor.

Fratra, inače, sumnjiče da je obljubio dvije 15-godišnjakinje, koje je i novčano pomagao.

Pročitajte više