Skandalozno: Kosor najurila snimatelja s majicom "Ne trebam seks, Vlada me jebe svaki dan"

SNIMATELJ RTL-a Ivan Cvirn je sablaznio danas premijerku Jadranku Kosor pojavljivanjem na sjednici Vlade u majici  s natpisom na engleskom jeziku koji kaže: Ne trebam seks, Vlada me jebe svaki dan ('I don't need sex, the government fucks me every day')! To je dovelo do prekida suradnje RTL-a sa Studiom Blenda, tvrtkom u vlasništvu Ivana Cvirna.

"Raskinuli smo suradnju zbog današnjeg incidenta u Vladi", kazali su nam na televiziji. Na pitanje je li razlog intervencija premijerke Kosor, odgovoreno nam je: "Koliko znam, ona se oglasila priopćenjem novinskoj agenciji povodom toga i nakon toga je odlučeno o njegovom otkazu. To je sve što vam mogu reći za sada, očekujte službeno priopćenje RTL-a".

U tom priopćenju piše da RTL Televizija ne odobrava istup snimatelja iz tvrtke Studio Blenda te s istom prekida poslovni odnos.

"Zbog kršenja profesionalnog kodeksa i nanošenja štete ugledu RTL Televizije, prekida se suradnja s tvrtkom Studio Blenda. RTL Televizija izražava žaljenje zbog navedena događaja tijekom današnje sjednice Vlade", navodi RTL.

Ivan Lovreček, glavni urednik Informativnog programa RTL Televizije, izjavio je: "Žalimo i ograđujemo se od navedenoga događaja. RTL Televizija ne podržava neprofesionalno ponašanje svojih suradnika i uposlenika".

"Pripazite s odjećom i natpisima na majicama"

A u Kosoričinom priopćenju piše da je premijerka danas u Banskim dvorima zamolila novinare i snimatelje koji prate rad Vlade, kao i njihove urednike, "da pripaze da svojom odjećom i napisima s kojom dolaze na sjednice ne vrijeđaju Vladu i njene članove" jer želi zaštiti njihovo dostojanstvo. Povod je "vrlo uvredljiv tekst za sve članove Vlade" koji je na svojoj majici imao spomenuti snimatelj. Navodi da joj nije namjera zadirati u slobodu medija:

"Nemam namjeru ugrožavati slobodu medija, ali vrijeđanje članova Vlade na sjednici Vlade nije sloboda medija. To se može i mora okvalificirati drukčije, a ja to više neću dopustiti", dodala je premijerka.

"Svi smo legalno izabrani"

Podsjetimo, premijerka svoje zgražanje nad majicom nije uspjela stoički odšutjeti i dopustiti natpis koji je, u krajnjoj liniji, samo izraz mišljenja koje bi po Ustavu trebalo biti zagarantirano pravo.

Kazala je da neće trpjeti ovakvo vrijeđanje i ponižavanje Vlade te da neće dopustiti ovakve pojave: "Svi smo legalno izabrani, nismo došli sa ceste", kazala je premijerka koju je izabrao njezin prethodnik, dezerter Ivo Sanader.

"Kako god to shvatili i tumačili, ali molim naše goste, koji su dobrodošli na sjednice Vlade, da nas ne vrijeđaju i ne ponižavaju. Mi smo svi izabrani na izborima, nismo došli sa ceste i takvo ponašanje neću tolerirati", rekla je uvrijeđena premijerka.

Ministri su se također naljutili i uvrijedili te mladiću poručili da "mišljenje izražava na Jelačićevom trgu", jer je to, čini se, na Markovom trgu - nepoželjno. Najbjesniji je bio ministar zdravstva Darko Milinović koji je prvi uočio natpis, a onda čak i pozvao službenog fotografa Vlade da ga fotografira!

Cvirn bez komentara

Napadnuti snimatelj Cvirn se nakon Kosoričine burne reakcije pravdao da mu je to jedina čista majica koju je kupio na uličnom štandu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Večeras nije htio dodatno uzburkavati strasti svojim komentarima na račun ovog događaja, niti govoriti o raskidu suradnje RTL-a i njegove tvrtke te eventualnoj intervenciji premijerke Kosor. Ivan Cvirn i njegov kolega iz Studio Blenda već godinama surađuju s RTL-om.

Pročitajte više