LOKALNI IZBORI

Škare Ožbolt: Rezultati su takvi kakvi jesu, nisam uspjela

Foto: Zoe Šarlija/PIXSELL

NEZAVISNA kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Vesna Škare Ožbolt izjavila je da su njeni rezultati na izborima takvi kakvi jesu, ali dodaje da joj nije žao, jer je okupila izvrstan tim ljudi oko sebe.

"Rezultati za kandidatkinju za gradonačelnicu su takvi kakvi jesu. Nisam uspjela, što mi je bio cilj, ući u drugi krug. Međutim, nije mi žao, okupili smo izvrsnu ekipu", rekla je Škare Ožbolt novinarima ispred svojeg stožera u Tkalčićevoj ulici.

Dobila je nešto više od pet posto glasova

Škare Ožbolt za sada, prema rezultatima DIP-a nakon obrađenih gotovo 60 posto biračkih mjesta, ima 5.21 posto glasova za gradonačelnicu i 4.46 posto glasova za Gradsku skupštinu. Smatra da je izborni rezultat Tomislava Tomaševića bio znak da su Zagrepčani odlučili kazniti postojeću vlast.

"Mi smo u kampanju ušli vrlo iskreno, s brojnim programima, međutim to očito nije bilo dovoljno. Financirali smo kampanju svojim sredstvima i to je možda bio jedan razlog zašto nismo doprli do većeg broja birača. Možda su jednostavno birači odlučili kazniti postojeću vlast i odlučili su se samo za jednu opciju", naglasila je Škare Ožbolt.

"I dalje pozivam na veliku koaliciju"

Uvjerena je da će ući u Gradsku skupštinu te će se tim putem nastaviti boriti za Zagreb.

"I dalje pozivam na veliku koaliciju. Iz mene govori politička zrelost i mudrost, nikakav interes. S velikom koalicijom se miču bilo kakve kupovine mandata, korupcije, usluge i interesi. Ako se Skupština ne formira na vrijeme, to će biti jako problematično, jer cijeli proces obnove neće biti na vrijeme", smatra Škare Ožbolt.

Dodaje da će njihovi mandati biti samo njihovi, a na pitanje što ako nekoj stranci bude presudan jedan mandat Škare Ožbolt poručuje: "Žao mi je!"

"Treba onda misliti na veliku koaliciju", zaključila je.

Pročitajte više