Škaro 2016.: Dokazali su da mi je kralj Tomislav bliži rođak

Screenshot: Youtube/Laudato TV

DAMIR ŠKARO, HDZ-ovac, bivši saborski zastupnik te stranke i šef Autokluba Siget kojeg je zaposlenica optužila na silovanje, 2016. godine gostovao je na katoličkoj televiziji Laudato.

Gostovao je u emisiji kolege HDZ-ovca, također sportaša Dubravka Šimenca (Škaro je bivši boksač op.a.). Tada je izjavio da je od duša od čovjeka te da mu je DNK testom dokazano da je rođak kralja Tomislava. 

Škaro: DNK analiza je dokazala da je kralj Tomislav moj bliži rođak

"Rodio sam se na Dušni dan, a tko se rodi na Dušni dan po logici je velika duša od čovjeka. Rođen sam u Zagrebu, tata mi je rođen u Tomislavgradu, a majka u Rami. To je povijesni grad gdje je navodno krunjen kralj Tomislav 925. godine. Išao sam čak na DNK nekidan pa su dokazali da mi je kralj Tomislav bliži rođak", objasnio je Škaro u emisiji.

Čovjek koji tvrdi da je DNK tekst dokazao da mu je "Kralj Tomislav bliži rođak", a sada je osumnjičen za silovanje, bio je, valja podsjetiti, zastupnik HDZ-a u saboru.

"Kršten sam u crkvi svetog Marka"

Govorio je i o svom porijeklu.

"Moji su porijeklom iz BiH, ali su protjerani tijekom Drugog svjetskog rata. Mama je protjerana iz Rame 1943. kad su popalili po Rami sve, a tata mi je morao 1945. otići u Križevce u rudnik zajedno sa starijim bratom. Tako da sam rođen u Zagrebu. Kršten sam u crkvi svetog Marka", rekao je Škaro.

Inače, Dubravko Šimenc, Škarin prijatelj koji ga je ugostio u emisiji, danas je voditelj odjela za strateške projekte Hrvatske turističke zajednice.

 

Pročitajte više