Skočio s kruzera u more prije tjedan dana. Otac: Dobar je ronilac, vjerujem da je živ

Foto: EPA

Levion Parker je prije tjedan dana pao ili skočio s palube kruzera na Bahamima.

Zasad nema potvrde je li bila riječ o samoubojstvu ili nesreći, ali njegov otac kaže da vjeruje da je još uvijek živ, unatoč tome što je obalna straža obustavila potragu.

Levion Parker pao je ili skočio u more tijekom krstarenja Royal Caribbean u ranim jutarnjim satima 4. travnja, kod Bahama.

Svjedok tvrdi da ga je vidio kako skače u more

Jedan od putnika na kruzeru, Bryan Sims, ispričao je New York Postu da je vidio Leviona Parkera kako skače u more. 

"Bio je prilično pijan. Dok smo se vraćali iz jacuzzija prema dizalima, njegov otac i brat su hodali prema nama. Njegov otac mu je prigovarao jer je bio pijan, pretpostavljam. Kad smo došli do njih, rekao je svom ocu: "Riješit ću to odmah" i potom je pred nama skočio u more. 

Njegov otac Francel Parker rekao je, suprotno nekim medijskim napisima, da se nije radilo o samoubojstvu te da obitelj vjeruje da je još uvijek živ.

Obitelj Parker iz North Porta na Floridi putovala je brodom Liberty of the Seas kada je Levion Parker prešao preko palube oko 90-ak kilometara od Great Inagua, najjužnijeg otoka na Bahamima.

Mediji pisali da su se posvađali, otac to negirao

Francel Parker rekao je lokalnim novinama North Porta The Daily Sun da je njegov sin bio vrhunski ronilac koji je radio na komercijalnom ribarskom brodu. Rekao je da je bacio šest kolutova za spašavanje s broda u pokušaju da ga spasi.

Neki mediji su objavili da su se otac i sin posvađali prije incidenta, no Francel Parker to je demantirao. Rekao je da je njegov sin pio alkohol, ali je sugerirao da to nije uobičajeno, rekavši za Daily Sun: "Mi ne pijemo."

"Čim je pao preko palube, pomolio sam se nad njim. Bio sam uvjeren da su molitve koje sam izgovorio nad svojim sinom uslišane. Vjerujem da je živ."

Oglasio se Royal Caribbean, policija pokrenula istragu

O incidentu se oglasio i glasnogovornik Royal Caribbeana. 

"Posada broda odmah je pokrenula potragu i spašavanje zajedno s američkom obalnom stražom", rekao je glasnogovornik Royal Caribbeana.

Obalna straža tada je preuzela potragu koja je prekinuta za vikend.

"Naš tim za skrb pruža podršku i pomoć obitelji gosta u ovom teškom trenutku", dodao je glasnogovornik. Šerifov ured Browarda istražuje incident.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.