Škola u Loboru počinje s online nastavom, zaražen djelatnik

Screenshot: Google maps

OSNOVNA škola Franje Horvata Kiša Lobor je, uz suglasnost Krapinsko-zagorske županije kao osnivača škole i Stožera civilne zaštite Općine Lobor, donijela odluku da će nastavu od 7. do 18. rujna 2020. godine provoditi prema modelu C, odnosno da će se nastava odvijati na daljinu s dvosmjernom komunikacijom učenik-učitelj te uz samostalni rad učenika kod kuće, izvijestili su iz Stožera Krapinsko-zagorske županije.

Odluka vrijedi za učenike od 1. do 8. razreda matične i područne škole, posebni razredni odjel za učenike s teškoćama i glazbeni odjel osnovne škole – 1. i 2. razred.

Odluka je donesena sukladno preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja u dokumentu Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 i internim organizacijskim planom vezanim uz planiranje odvijanje nastave.

Zaražen djelatnik škole

Naime, nakon što je 5. rujna potvrđeno da je jedan djelatnik škole pozitivan na koronavirus, Zavod za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije mjeru samoizolacije odredio je za još 5 djelatnika škole.

Škola je detaljno dezinficirana sukladno uputama epidemiološke službe, no u konzultaciji s epidemiologom procijenjeno je kako je najprikladnije da se nastava sljedećih 10 radnih dana odvija online. Obavijest o odvijanju nastave prema modelu C je već stavljena na službenu web stranicu škole Franje Horvata Kiša Lobor, poručuju iz Stožera.

Danas dva nova slučaja

U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su 2 nove osobe zaražene koronavirusom, s prebivalištima na području Općine Bedekovčina i Općine Zagorska Sela.

U istom su razdoblju ozdravile 2 osobe, s područja Grada Pregrade i Općine Gornja Stubica, te je pristigao i 71 negativan nalaz, dok se za 2 još uvijek čekaju rezultati.

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko-zagorske županije je 51. U samoizolaciji se nalazi 178 osoba.

Pročitajte više