Kinezi pametnim narukvicama nadziru tjelesnu temperaturu učenicima

Foto: EPA

BROJNE škole u Pekingu počele su s testiranjem pametnih narukvica kojima se u stvarnom vremenu nadzire tjelesna temperatura učenika. Tako žele epidemiju koronavirusa imati pod kontrolom.

Pristup podacima u stvarnom vremenu imaju nastavnici i roditelji i to putem aplikacija na mobitelu, javljaju lokalni pekinški mediji. 

Vlasti su od škola zatražile da se podaci, odnosno mjerenja, dostave i nadležnim institucijama. Automatsko upozorenje nastavnicima i roditeljima dolazi ako dođe do naglih promjena tjelesne temperature.

Učitelj u jednoj srednjoj školi kazao je za Global Times da su pametne narukvice slične fitness narukvicama. Učenici ih moraju nositi 24 sata dnevno. 

U proteklih nekoliko tjedana Kina je započela s otvaranjem škola, ali sa striktnim zdravstvenim i sigurnosnim mjerama. Na javnim mjestima su termalne kamere i na većini mjesta građani su dužni pokazati svoje razine rizika od infekcije. To čine putem aplikacija na mobitelu, a isti se računa na temelju njihovih recentnih putovanja. 

U Kini je epidemija već neko vrijeme u padu, ali proteklog vikenda pojavilo se novo manje žarište zaraze u Wuhanu. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više