Škorina sestra bježi Plenkoviću? "Ne bi me čudilo da se već dogovorila s HDZ-om"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon Domovinskog pokreta (DP) i Mosta, tijekom prošlog vikenda još je jedna oporbena stranka ostala suočena s osipanjem svojih saborskih redova.

Nakon što je Predsjedništvo Hrvatskih suverenista u subotu popodne donijelo odluku da ni u kojem slučaju neće ući u vladajuću većinu s HDZ-om, vrlo se brzo doznalo da ta odluka nije bila jednoglasna.

Saborska zastupnica ove stranke Vesna Vučemilović bila je jedina suzdržana prilikom glasanja, dok su svi drugi članovi vodstva stranke digli ruku za to da nikakva koalicija s HDZ-om ne dolazi u obzir. Vučemilović se jučer oglasila i poručila da ni u kojem slučaju neće ići s SDP-om i Možemo.

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista, predsjednik stranke Marijan Pavliček u izjavi za Novi list rekao je da ga ne bi čudilo da je Vučemilović već postigla dogovor s HDZ-om o tome da će podržati šefa te stranke Andreja Plenkovića u njegovom nastojanju da treći put postane mandatar za sastav vlade.

"Ona je bila suzdržana na glasanju u subotu. Nije nam dala nikakvo valjano objašnjenje za tu svoju odluku. Njeno ponašanje nije korektno ni prema Mostu s kojim smo bili u predizbornoj koaliciji čiji je glavni naglasak bila borba protiv korupcije. Statut stranke propisuje da se svi članovi, pa tako i kolegica Vučemilović moraju pridržavati odluka stranačkih tijela. Nitko iz naše stranke ne može ući u koaliciju s HDZ-om i DP-om. To je bilo naše obećanje biračima. Na izbore smo izašli na jasnoj antikorupcijskoj platformi", rekao je Pavliček za Novi list.

Pročitajte više