LOKALNI IZBORI

Škoro ide s Tomaševićem u drugi krug! U Splitu idu Puljak i Mihanović

REZULTATE uživo iz svih gradova i županija, kao i javljanja iz stožera, mogli ste pratiti na Indexu od 21 sat.

U Zagrebu se bitka za drugo mjesto vodila do samog kraja - tek kad je bilo prebrojano 99.83 posto glasova bilo je sigurno da u drugi krug s Tomislavom Tomaševićem ide Miroslav Škoro, koji je u početku gubio od Pavičić Vukičević... Nakon 100 posto prebrojanih glasova, Škoro je osvojio 39.789 ili 12.16 posto, a Pavičić Vukičević 36.309 ili 11.10 posto glasova.

U Splitu je sve bilo jasno već pola sata nakon objave prvih rezultata, Puljak i Mihanović idu u drugi krug.

Izaberite svoj grad i pogledajte rezultate

> UŽIVO IZ STOŽERA

> Ostale vijesti pratite na tagu lokalni izbori

> EMISIJU UŽIVO MOGLI STE PRATITI NA INDEXU
 

IZ MINUTE U MINUTU MOGLI STE TIJEKOM VEČERI PRATITI NA INDEXU

0:35 Škoro ide u drugi krug!

Upravo je postalo jasno da u drugi krug u Zagrebu ide Miroslav Škoro.

0:21 Velika borba u Zagrebu

Još treba prebrojati nekoliko tisuća glasova u Zagrebu, a tolika je otprilike i razlika između Škore i Pavičić Vukičević! Čini se da će s Tomaševićem u drugi krug Miroslav Škoro!

23:58 Plenković se obraća javnosti

23:56 Filipović se obraća javnosti

23:51 Sandra Benčić se obraća javnosti

23:45 Pavičić Vukičević obraća se javnosti

"Čestitam gospodinu Tomaševiću, a za drugi krug ćemo vidjeti kada dođu svi rezultati"

23:42 Kirin šesti put postao gradonačelnik Virovitice, pobijedio u prvom krugu

Prema privremenim rezultatima lokalnih izbora, sadašnjem gradonačelniku Virovitice Ivici Kirinu, kandidatu koalicije HDZ-HSLS, potvrđen je i šesti mandat jer je na više od 86 posto obrađenih glasačkih mjesta dobio 51.61 posto glasova.

23:36 Škoro se obraća javnosti

23:31 Tomašević već sad ima više glasova nego što je Bandić dobio 2017.

Tomislav Tomašević, koji uvjerljivo vodi na izborima za zagrebačkog gradonačelnika, nakon 80% obrađenih biračkih mjesta dobio je više glasova nego što ih je Milan Bandić dobio 2017. godine.

Naime, prema podacima DIP-a, Tomislav Tomašević je, prema 80.03% obrađenih biračkih mjesta u glavnom gradu, dobio 113.474 glasa.

Milan Bandić je 2017. godine na izborima za gradonačelnika ukupno dobio 101.828 glasova.

23:30 UŽIVO Tomašević drži pobjednički govor

> Sve pratite ovdje

23:16 Klisović: Dajemo podršku Tomaševiću

"Raduje me da je u drugi krug prošao bar jedan kandidat promjene", rekao je Klisović nakon što je čestitao Tomaševiću na pobjedi u prvom krugu.

"SDP i ja želimo promjene u ovom gradu", rekao je i pozvao svoje glasače da glasaju za Tomaševića.

"I dalje ćemo raditi za boljitak Zagreba i dati ćemo punu podršku Tomaševiću", rekao je.

23:13 Škare Ožbolt: Rezultati su takvi kakvi su, nije mi žao

Nezavisna kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Vesna Škare Ožbolt izjavila je kako su njeni rezultati na izborima "takvi kakvi jesu", ali dodaje kako joj nije žao jer je okupila izvrstan tim ljudi oko sebe.

"Rezultati za kandidatkinju za gradonačelnicu su takvi kakvi jesu. Nisam uspjela, što mi je bio cilj, ući u drugi krug. Međutim, nije mi žao, okupili smo izvrsnu ekipu", rekla je Škare Ožbolt novinarima ispred svojeg stožera u Tkalčićevoj ulici.

Škare Ožbolt za sada, prema rezultatima DIP-a nakon obrađenih gotovo 60 posto biračkih mjesta, ima 5.21 posto glasova za gradonačelnicu, te 4.46 posto glasova za Gradsku skupštinu.

Smatra kako je izborni rezultat Tomislava Tomaševića bio znak da su Zagrepčani odlučili kazniti postojeću vlast.

"Mi smo u kampanju ušli vrlo iskreno, s brojnim programima, međutim to očito nije bilo dovoljno. Financirali smo kampanju svojim sredstvima i to je možda bio jedan razlog zašto nismo doprli do većeg broja birača. Možda su jednostavno birači odlučili kazniti, i odlučili se samo za jednu opciju", naglasila je Škare Ožbolt.

Uvjerena je kako će ući u Gradsku skupštinu te će se tim putem nastaviti boriti za Zagreb.

"I dalje pozivam na veliku koaliciju. Iz mene govori politička zrelost i mudrost, nikakav interes. S velikom koalicijom se miču bilo kakve kupovine mandata, korupcije, usluge i interesi. Ako se Skupština neće na vrijeme i odmah formirati to će biti jako problematično jer cijeli proces obnove neće biti na vrijeme", smatra Škare Ožbolt.

Dodaje kako će njihovi mandati biti samo njihovi, a na pitanje ako će nekoj stranci biti presudan jedan mandat, Škare Ožbolt poručuje da joj je žao. "Treba onda misliti na veliku koaliciju", kaže.

23:12 Na izborima za gradonačelnika Osijeka vodi HDZ-ov Ivan Radić

Kandidat HDZ-a za osječkog gradonačelnika Ivan Radić koji s 39.07 posto glasova ulazi u drugi krug, izjavio je u nedjelju da je vrlo zadovoljan što su građani prepoznali njegove projekte koje je ponudio u kampanji, jer Osijeku trebaju stabilnost i suradnja, a ne podjele, svađe i inat.

Prema podacima prikupljenima sa 112 od ukupno 117 biračkih mjesta (95.73 posto),  HDZ-ov Ivan Radić dobio je 39.07 posto glasova, a nezavisni kandidat Berislav Mlinarević, kojeg podupiru Domovinski pokret i Most, osvojio je 19.65 posto glasova.

U izjavi novinarima u HDZ-ovom izbornom stožeru Radić je istaknuo kako su u stranci očekivali da će biti relativni pobjednici, ali da ovakav dobar rezultat nisu očekivali.

Ističe kako mu je svejedno tko će od protukandidata ići u drugi krug za gradonačelnika Osijeka, a očekuje da će u kampanji za drugi krug, u fer utakmici, sučeliti programe, vizije i timove.

23:12 Anušić: Potpora birača potvrda uspješnog rada i ogromna odgovornost

Po podacima Županijskog izbornog povjerenstva prikupljenima s 357 od 442 biračka mjesta, Anušić je dobio 61.48 posto glasova, a slijedi ga kandidatkinja Domovinskog pokreta Vesna Vučemilović s 19.08 posto glasova.

U izjavi novinarima u izbornom stožeru HDZ-a Anušić je ocijenio kako je to povijesna potpora birača nekom županu u Osječko-baranjskoj županiji, ali i ogromna odgovornost. 

"Ovo je kruna mog prvog četverogodišnjeg mandata i potvrda da sam dobro radio u protekle četiri godine, a to povjerenje sigurno neću iznevjeriti. Više sam nego zadovoljan, a s obzirom da je i Županijska skupština posložena u našu korist, već od sutra krećemo s nastavkom i završetkom svih započetih projekata", poručio je Anušić.

23:11 Čakovec: U 2. krug sadašnji gradonačelnik Kovač i Ljerka Cividini s liste M. Posavca

U drugom krugu lokalnih izbora u Čakovcu u borbi za dužnost gradonačelnika ulaze sadašnji gradonačelnik Stjepan Kovač, kandidat SDP-a, HSS-a, MDS-a, Laburista i Reformista i  Ljerka Cividini iz koalicije nezavisne liste Matije Posavca, HNS-a, Demokrata, HSLS-a i HDSS-a.

Nakon više od 90 posto obrađenih biračkih mjesta, Kovač je osvojio oko 40 posto, a Cividini oko 27 posto glasova birača.

Kovač je zahvalio biračima koji su izašli na birališta i glasali, zadovoljan što je odaziv bio nešto veći nego prije četiri godine.

"Vjerujem da bi u drugom krugu sigurno trebali pobijediti s obzirom na postotak. Nakon što dobijemo konačne rezultate, sjest ćemo i vidjeti, dovoljno vremena imamo da vidimo za koju strategiju se odlučiti i kako ćemo raditi", rekao je Kovač.

23:11 Vinko Grgić, osumnjičenik u aferi Janaf, ponovno gradonačelnik Nove Gradiške

Prema prvim neslužbenim rezultatima, u prvom krugu izbora za gradonačelnika Nove Gradiške  pobijedio je Vinko Grgić, bivši saborski zastupnik, nekadašnji SDP-ovac, osumnjičenik u aferi Janaf  koji je u izbornu utrku ušao s nezavisnom listom.

 "Nakon svih stvari koje se su se događale u devet mjeseci, ovo je čaroban osjećaj. Ovo znači da ću i dalje pokloniti svoje znanje, iskustvo i sve ono što sam do sada utkao u ovaj grad. Dosta smo projekata realizirali, a vjerujem da će ih biti i više", rekao je Grgić  u prvom komentaru rezultata najavljujući da su ovi izbori novi početak.

23:05 Napeto u Zadru: Vučetić u drugom krugu. Ričard treći s gomilom glasova

U ZADRU će se sve odlučivati u drugom krugu. I to bi mogla biti vrlo napeta borba, iako prema prvim neslužbenim anketama HDZ ima značajnu prednost.

HDZ-ov Branko Dukić ima 38.38 posto i nalazi se na prvom mjestu. Marko Vučetić, SDP-ov kandidat, ima 27.27 posto. Treći je Enio Meštrović, umjetnik poznatiji kao Ričard. On je trenutno na 22.19 posto glasova.

23:04 Hrebak uvjerljivo pobijedio u Bjelovaru, nema drugog kruga

HSLS-ov Dario Hrebak pobijedio je na izborima za gradonačelnika Bjelovara. Osvojio je preko 65 posto glasova, što znači da drugog kruga neće biti. > Opširnije

22:44 Viktor Šimunić u drugom krugu protiv HDZ-ovca koji ga pokušao kupiti

VIKTOR ŠIMUNIĆ, dosadašnji vijećnik Oroslavja koji je razotkrio HDZ-ovca, ušao je u drugi krug, a tamo će se za mjesto načelnika boriti s HDZ-ovcem koji ga je pokušao kupiti. > Opširnije

22:26 Mihanović: Ankete su jedno, život je drugo

"Mi smo očekivali drugi krug, idemo dalje idemo po pobjedu... iduća dva tjedna bit ćemo prisutni na terenu kao i dosad. Mi smo doslovno ušli u svaku ulicu u proteklim mjesecima, ja sam čovjek s terena i tako mislim nastaviti", rekao je Mihanović za HRT.

Na pitanje o usporedbi anketa i rezultata rekao je: "Ankete su jedno, život je drugo, idemo dalje do pobjede u drugom krugu".

Na pitanje je li se čuo s Plenkovićem kaže: "Plenković je zadovoljan, rekao je da pozdravim sve u Splitu"

22:20 Vuco osvaja 0.54 posto glasova: Mogu osjetiti samo zgražanje i ljutnju

Nakon obrađenih 55.83 posto glasova u Splitu vodi Ivica Puljak s 29 posto glasova, a drugi je Vice Mihanović s 20.8 posto.

Predsjednik splitskog HSS-a Siniša Vuco je posljednji, odnosno 11. na listi. Osvojio je 0.54 posto glasova.

Vuco smatra da su kolateralne žrtve ovih lokalnih izbora male stranke koje nemaju veliku mašineriju, pa su diskriminirane.

22:19 HDZ bi mogao izgubiti veliku i važnu utvrdu

HDZ zasad, prema prvim službenim rezultatima, ima minimalnu prednost u Šibensko-kninskoj županiji, u kojoj je inače premoćno pobjeđivao.

Tako prema prvim rezultatima, nakon dvije trećine obrađenih biračkih odbora, u borbi za župana HDZ-ov Goran Pauk ima 37.26 posto.

Marko Jelić, nezavisni gradonačelnik Knina, je na 34.56 posto.

SDP-ov Joško Šupe je na 12.24 posto, a Mostov Ivica Ledenko je na 11.46 posto.

22:15 Dumbović gubi u Petrinji

Dosadašnji gradonačelnik Petrinje koji je došao u središte pažnje nakon razornog potresa gubi na izborima za novi mandat.

Za njega su se vezale i kontroverze te sumnje u pogodovanje i malverzacije.

Ispred njega je HDZ-ova Magdalena Komes s 32.11 posto, dok on trenutno ima 22.18 posto. 

Obrađeno je više od 60 posto biračkih mjesta. 

22:14 Puljak drži govor

Puljak je održao govor u kojem je zahvalio svim glasačima.

"Nećemo vas razočarati, svaku riječ koju smo dali, mi ćemo se zalagati da se sve to ostvari", rekao je Puljak koji se onda zahvalio svim stranačkim kolegama.

"Dobili smo prvo poluvrijeme, čeka nas drugo, utakmica nije gotova", rekao je Puljak.

"Nadam se da je gotova era Splita kojeg smo se sramili", rekao je.

"Split je grad civiliziranih i kulturnih ljudi", dodao je.

22:00 VIDEO Kerumov nadrealan govor: Kažu da sam na teći kokaina, djeca mi ne daju internet

21:50 Dolenec o prvim rezultatima

"Prvi rezultati su u skladu s uzlaznim trendom kakav je bio prikazan za nas u kampanji. Zadovoljni smo, vidimo da su građani prepoznali našu glavnu poruku, a to je da smo mi promjena kakvu Zagreb treba", rekla je za N1 Danijela Dolenec iz Možemo!.

"Čini se da ćemo moći formirati i većinu u Skupštini, ali promjene kakve Zagrebu trebaju doista zahtijevaju od nas da tražimo podršku koja je šira. Otvoreni smo za razgovor o konkretnim projektima", dodala je Dolenec.

21:40 Pogledajte slavlje u stožeru Možemo!.

21:30 Penava ima ogromnu prednost pred HDZ-om u Vukovaru

Ondje su glavni favoriti pred izbore bili bivši HDZ-ov kandidat Ivan Penava i sadašnji HDZ-ov kandidat Nikola Mažar.

Kako stvari stoje prema prvim službenim rezultatima, Penava ima ogromnu prednost.

On prema prvim podacima ima 42.93 posto glasova. HDZ-ov Nikola Mažar je daleko iza, na 25.98 posto.

Željko Sabo, nekadašnji SDP-ovac, ima 16.66 posto.

Obrađeno je tek oko 30 posto izbornih mjesta.

21:10 Napeto u Zadru: Ričard skupio gomilu glasova, sve će se rješavati u drugom krugu

U ZADRU će se sve odlučivati u drugom krugu. I to bi mogla biti vrlo napeta borba, iako prema prvim neslužbenim anketama HDZ ima značajnu prednost.

HDZ-ov Branko Dukić ima 38.38 posto i nalazi se na prvom mjestu. Marko Vučetić, SDP-ov kandidat, ima 27.27 posto. Treći je Enio Meštrović, umjetnik poznatiji kao Ričard. On je trenutno na 22.19 posto glasova.

21:00 Tomašević slavi

Veliko slavlje u stožeru. Automobili su trubili kraj stožera Možemo!, to je izazvalo ushićenje u stožeru. > Više

20:45 Rezultati izlaznih anketa

> Ovdje pogledajte LIVE koji smo imali do 21 sat.

Izaberite svoj grad i pratite tko će imati većinu u gradskom vijeću

Izaberite svoju županiju i pratite tko će biti župan

Izaberite svoju županiju i pratite tko će imati većinu u županijskoj skupštini

...

Sve pratite i na Facebook stranici Index Vijesti

Primajte na mail prijelomne vijesti čim se dogode. Pretplatite se na Index Newsletter.

Pročitajte više