Škoro pobjesnio nakon što ga je uhvatio presretač

NAKON što su presretači uhvatili Miroslava Ćiru Blaževića, policija je veliku brzinu, čak 173 kilometara na sat, izmjerila i pjevaču Miroslavu Škori. On je u svojoj Toyoti jurio autocestom Zagreb - Rijeka, a zaustavljen je ispred tunela Sv. Marko gdje je dopuštena brzina 100 km/h.

Škorin "Toyota Land Cruiser" na vijaduktu ispred tunela Sv. Marko na autocesti Zagreb - Rijeka jurila 173 kilometra na sat - 73 kilometra više od dopuštene brzine. Zbog nailaska na tunel ograničenje brzine na tom mjestu je smanjeno s 130 na 100 kilometara na sat.

Presretač tipa "Passat" Škorinu je "Toyotu", kako piše Novi list, lako sustigao, a popularni pjevač je poslušao naredbu "slijedi me", ispisanu na displayu policijskog vozila.

Iznenađenje za Škoru uslijedilo je na naplatnim kućicama u Karlovcu kada je ugledao novinare koji su izašli iz policijskog vozila.

"Što slikaš? Otkud ti pravo da me slikaš? Neću s vama razgovarati! Policajac, daj mi pismeni nalog po kojem me oni mogu slikati." - vikao je Škoro.

Pjevačeva uzrujanost izazvala je podsmijeh suputnika u njegovu automobilu. Dok su ga novinari uvjeravali da se sve može riješiti uz smijeh i šalu, Škoro to nije prihvatio već je izašao iz automobila i verbalno napao policajca, te zatražio da mu pokaže nalog. Policajac mu je pokušao objasniti da samo radi svoj posao, koji ponekad uključuje i reportaže s novinarima, no Škoru to nije smirilo.

"Fotokopirajte mi nalog! Morate mi ga dati! Znate vi što ja pričam, pa ja sam bio državni službenik i jako dobro znam svoja prava i Ustav. Zaustavljen sam zbog brzine, a sad me fotografiraju i bit ću objavljen u medijima" -  vikao je Škoro.

Prije nego što je nastavio put prema Zagrebu, uručena mu je obavijest o prekršaju prema kojemu minimalna kazna iznosi 2.000 kuna, tri kaznena boda i tri mjeseca bez vozačke dozvole.

Revoltirani pjevač zapisao je registraciju policijskog vozila i ime novinarske redakcije, iako nije poznato zašto, budući da su i policajci i novinari samo radili svoj posao.

Pročitajte više