Škotski parlamentarni zastupnik pozvao Rangerse na istragu

BILL AITKEN, konzervativni zastupnik u škotskom parlamentu zadužen za Glasgow, slaže se s mišljenjem organizacije "Nil by Mouth", koja je od Glasgow Rangersa zatražila istragu zbog pjevanja pjesme "Billy Boy" u klupskom autobusu u svibnju prošle godine.

Podsjetimo, nedavno je na jednom škotskom lojalističkom web siteu osvanula snimka koja prikazuje najboljeg napača Hrvatske i Glasgow Rangersa, Dadu Pršu, kako pjeva početne stihove pjesme "Billy Boy".

Kao što smo već objavili, ne prikazuje Pršu kako pjeva "ključni" stih pjesme koji kaže "Do koljena smo u krvi Fenijaca", iako je u Škotskoj općepoznato da sporna pjesma sadrži taj stih.

"Pozivam Rangerse da pokrenu opsežnu istragu. Ukoliko su medijski navodi točni, tada je takvo ponašanje apsolutno neprikladno." - kazao je Aitken novinaru Daily Irelanda.

"Nogometaši bi trebali biti primjer ostalima." - dodao je Aitken.

Podsjetimo, Rangersi su preko svoje glasnogovornice Carol Patton službeno zanijekali da je Dado Pršo pjevao spornu pjesmu, te zaprijetili sudskom tužbom svakom tko tvrdi suprotno.

Za vrijeme derbija Celtica i Rangersa odigranog prošle nedjelje policija je uhitila sedmero navijača zbog kršenja zakonske odredbe donešene u lipnju 2003., a koja u Velikoj Britaniji zabranjuje pozivanje na vjersku mržnju. Tamošnja policija zbog spornog stiha tretira pjevanje pjesme "Billy Boy" kao pozivanje na vjersku mržnju.

N.B.

Pročitajte više