Skupina fašista napala prosvjednike protiv mise za Pavelića, letjele šake i kante za smeće

Foto: Goran Jakus/Pixsell

U BAZILICI Srca Isusova u Palmotićevoj ulici upravo počinje misa zadušnica za ustaškog poglavnika Antu Pavelića. Inicijativa "Protiv fašizma" organizirala je zato prosvjed protiv rehabilitacije njegovog lika i djela, a tijekom njihovog okupljanja napala ih je skupina fašista, kazali su članovi Radničke fronte za Index.


Kako tvrdi jedan od organizatora prosvjeda, Marko Milošević iz Radničke fronte, došlo je do fizičkog obračuna skupine fašista i antifašista tek stotinjak metara od mjesta prosvjeda.

"Na nekoliko stotina metara odavde napala nas je grupa od deset do 15 fašista i pokušala doći do slabijih dijelova naše povorke. Izmijenile su se šake i udarci, a gađali su nas i metalnim kantama za smeće. Nisu očekivali organiziraniji otpor. Nakon razmjene udaraca povukli su se glavom bez obzira.

Elementi fašizma nisu nipošto nestali. Dapače moglo bi se reći da je 2015. pokazala da su samo još jači. Dolaskom nove vlade u nekim stvarima možemo biti sigurni da će se ovaj trend samo nastaviti", rekao je Milošević.

Podsjetimo u spomenutoj se bazilici već godinama održava misa za ustaškog poglavnika, a tek zadnjih nekoliko godina građani su počeli reagirati demonstracijama protiv rehabilitacije njegovog lika i djela.

Pročitajte više