Skupina mladića krala aute po Umagu. U istoj večeri ukrali dva auta i slupali ih

Foto: PIXSELL/Srecko Niketic

Umaška policija osumnjičila je dvojicu 18-godišnjaka i maloljetnika da su ukrali dva automobila kojima su potom izazvali prometne nesreće.

Jednog od 18-godišnjaka i maloljetnika terete da su 1. siječnja u noćnim satima ukrali otključani automobil u Umagu kojim su sudjelovali u prometnoj nesreći u naselju Jeci, čime su 53-godišnjakinji napravili štetu od nekoliko tisuća eura.

Slupali auto, pokrali ga i pobjegli

Pohod su nastavili u noći na subotu, kada su iz dvorišta kuće na području Finide ukrali otključano vozilo kojim su također sudjelovali u prometnoj nesreći.

Nakon što su kod mjesta Babići udarili u metalni stup, pobjegli su, otuđivši iz vozila ključ, registracijske pločice i prijenosni zvučnik, oštetivši vlasnika za nekoliko tisuća eura.

Istu večer pokrali još dva auta

Iste noći na području Finide trojac je počinio još dvije krađe iz otključanih vozila. Na štetu 64-godišnjaka iz vozila su otuđili novčanik s dokumentima i sunčane naočale, a na štetu 41-godišnje talijanske državljanke bocu alkoholnog pića, otvarač za boce i 3D naočale.

Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, dok se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Pročitajte više