Slavenu Žužulu i šefovima HAC-a još mjesec dana pritvora

PETORICA optuženih za aferu oko farbanja tunela u Hrvatskim autocestama u pritvoru će ostati još mjesec dana. Odlučio je tako istražni sudac Ratko Ščekić, koji je procijenio da bi bivši članovi Uprave HAC-a Jurica Prskalo i Marijo Lovrinčević, direktor građenja Goran Legac, glavni inženjer na tunelima Željko Kandžija i suvlasnik Skladgradnje Slavko Žužul mogli utjecati na svjedoke.

Podsjećamo, policijska istraga u HAC-u utvrdila je da se javnim natječajem za farbanje tunela pogodovalo Skladgradnji jer je samo ta tvrtka zadovoljavala sve potrebne uvjete. Natječajem je također "napumpana" cijena poslova pa je državni proračun samo na tom poslu oštećen za najmanje 22 milijuna kuna. Zbog težine počinjenog prekršaja, sudac će sutra odlučiti hoće li ispuniti zahtjev državnog odvjetništva da se blokira imovina Slavena Žužula, koji je za izlazak iz pritvora navodno bio spreman platiti višemilijunsku jamčevinu.

Ministar Božidar Kalmeta danas nije komentirao razvoj događaja u aferi HAC, kao ni sve glasnije pozive na njegovu ostavku. Kalmetu su novinari čekali na Markovom trgu, ali ministar prometa današnju je sjednicu Gospodarsko socijalnog vijeća preskočio opravdavši se neodgodivim obavezama pa smo ostali uskraćeni za njegova razmišljanja o najnovijoj aferi koja potresa njegov resor.

Pročitajte više