Slavonac supruzi prijetio da će joj ugasiti čik cigarete na licu. Dobio mizernu kaznu

Ilustracija: Davor Javorovic/PIXSELL

Slavonac (26) mora platiti kaznu od 160 eura zbog nasilja nad svojom suprugom. Ovih dana ga je sud proglasio krivim jer se 1. siječnja ove godine, oko 3:15 u kružnom toku u jednom slavonskom gradu, pijan u automobilu, nasilnički ponašao prema supruzi, piše Glas Slavonije. Presuda je nepravomoćna.

Muškarac koji je napuhao 1.19 promila je ženi prigovarao zbog rastave i prijetio joj. "Hoćeš da ti opušak cigarete ugasim na licu?!" rekao je, a zatim povukao ručnu kočnicu, pri čemu se auto ugasio.

Žena je pokušala izaći iz auta kada se ugasio, no muž ju je uhvatio za desnu ruku zbog čega su nastali crvenilo i ogrebotina. Također, povukao ju je za majicu i poderao ju. Nakon što je supruga ipak izašla iz auta, 26-godišnjak je povikao: "Sad se možeš ić j**** s kim hoćeš". Tražio ju je da mu da novac iz novčanika. 

Osuđen na kaznu od 160 eura

Sve što se dogodilo izazvalo je kod žene osjećaj uznemirenosti i povredu dostojanstva pa je pozvala policiju, piše Glas Slavonije.  Zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji osuđen je na novčanu kaznu od 160 eura. U kaznu mu se uračunava vrijeme za koje je bio uhićen, od 1. siječnja u 3.20 do 15.20 istoga dana.

Sud je navedeno vrijeme računao kao dva dana zatvora, odnosno kao 39.82 eura kazne, što znači da još mora platiti 120.18 eura. Ako u roku od 30 dana od pravomoćnosti prekršajnog naloga 26-godišnjak plati dvije trećine navedenog iznosa, kazna može biti i manja te će sud smatrati da je kazna u cijelosti plaćena. 

Muškarac će morati za troškove prekršajnog postupka platiti paušalni iznos od 13.27 eura

Obrazloženje suda

U obrazloženju nepravomoćne presude, sud navodi kako mu je za prekršaj izrečena blaža novčana kazna primjenom članka 37. Prekršajnog zakona, pri čemu se vodilo računa o svim okolnostima propisanim odredbom u istom zakonu. Kazna koju je moguće dobiti za ovo djelo iznosi najmanje 260 eura ili 90 dana zatvora.

Protiv ovog prekršajnog naloga postoji pravo prigovora u roku od osam dana nakon primitka prekršajnog naloga. No sud navodi i da se u slučaju podnošenja prigovora 26-godišnjaku može izreći stroža kazna, piše Glas Slavonije.

Pročitajte više