Sletio autom pa pijan išao voziti traktor. Kazna je brutalna

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

JUČER je na cesti između Delova i Hlebina jedan automobil sletio s ceste, piše Podravski.

"Jučer, oko 5 sati na otvorenom djelu ceste Delovi – Hlebine, 44–godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Hyundai koprivničke registarske oznake kojem je isteklo važenje prometne dozvole i police osiguranja te za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta", napominje policija i navodi kako je dolaskom do raskrižja, prilikom polukružnog okretanja na poljskom putu, došlo do slijetanja stražnjeg djela automobila u odvodni kanal.

Sletio s autom pa pijan išao voziti traktor

Vozač, nakon što je prouzročio prometnu nesreću, napustio je mjesto događaja, a da prethodno nije uklonio vozilo s kolnika niti je poduzeo sve mjere s ciljem sprječavanja korištenja vozila od drugih osoba.

"Vozača smo naknadno zatekli u 8.40 sati u Delovima kako upravlja traktorom pod utjecajem alkohola od 2,45 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Uhićen je te mu je u Općoj bolnici Koprivnica vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja točne koncentracije alkohola u organizmu u vrijeme kada je prouzročio prometnu nesreću", kažu iz policije.

Vozač je, doznaje Podravski, doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici i kažnjen novčanom kaznom od 24.900 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilom F kategorije 12 mjeseci.

Pročitajte više