Sletio s ceste, udario u ogradu i ispao iz auta. Umro je na mjestu, nije bio vezan

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

VOZAČ osobnog automobila poginuo je u nedjelju oko 13 sati kod odmorišta Bale na Istarskom ipsilonu, izvijestila je u nedjelju popodne istarska policija.

*Vežite se sigurnosnim pojasevima u automobilima. Vezanje pojasa značajno povećava šanse za preživljavanje u slučaju prometne nesreće. Ma koliko kratak put bio, uvijek se vežite i pobrinite se da svi koji su s vama u vozilu također budu vezani. Vežite se i ako sjedite na stražnjem sjedalu - zakoni fizike jednako vrijede i na prednjem i na stražnjem sjedalu. Osim što je to i zakonski uvjetovano (kazna za nevezivanje pojasa je 1000 kuna), sigurniji ćete biti i vi, ali i svi ostali koji se nalaze s vama u vozilu. Vezanje pojasom jedan je od najučinkovitijih načina sprječavanja teških stradavanja.

U popodnevnim satima policija je nakon očevida objavila detalje.

Još ne znaju tko je muškarac koji je poginuo. On je iz još nepoznatog razloga sletio s ceste i udario u metalnu ogradu te ispao iz automobila. Nije bio vezan.

"Jedna je osoba smrtno stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila danas oko 13 sati na Istarskom ipsilonu. Nesreća se dogodila kada je zasad nepoznati vozač, koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom, upravljao automobilom Opel, pulske registarske oznake, iz smjera Poreča prema Puli. Nedaleko odmorišta Bale, vozač je u jednom trenutku iz neutvrđenih razloga sletio van kolnika gdje se automobil prevrnuo i udario u metalnu ogradu. Od siline udara vozač je ispao iz automobila te je zbog zadobivenih teških ozljeda preminuo na mjestu događaja. Policijski službenici utvrđuju identitet preminulog vozača", objavila je policija.

Pročitajte više