Slijedi ispitivanje osumnjičenika za ratni zločin u Baranji

ISTRAŽNI sudac Županijskog suda u Osijeku Dragan Šimenić izjavio je da danas očekuje istražni zahtjev Županijskog državnog odvjetništva za četvoricu hrvatskih državljana osumnjičenih za ratni zločin počinjen tijekom Domovinskog rata u Baranji, nakon čega će obaviti ispitivanje, te će u roku od 48 sati od uhićenja donijeti odluku o pritvoru.

U Istražni centar Županijskog suda u Osijeku jučer su iz Baranje uz kaznenu prijavu privedeni osumnjičeni Stojan Pavlović (prvooptuženi), Đuro Urukalo, Stanko Berberović i Milan Šarić. Ostala četvorica osumnjičenih za ratni zločin Boško Strajnić, Dragiša Vučemilović, Svetomir Milanović i Josip Stanković ´u ovom su trenutku nedostupni tijelima gonjenja RH te je za njima raspisana tjeralica´, rekao je istražni sudac Dragan Šimenić.

Dodao je da se među osmoricom osumnjičenika za ratni zločin počinjen u Popovcu i okolnim naseljima u Baranji nad nesrpskim stanovništom tijekom 1991., 1992., i 1995. godine nalazi i jedan Hrvat, Josip Stanković. Sva osmorica bili su pripadnici tzv. teritorijalne obrane i paravojnih postrojba.

Odluku o pritvoru istražni sudac za Urukala, Berberovića i Šarića, mora donijeti do sutra u 14,50 sati, a za Stojana Pavlovića, koji je kasnije priveden, do 18,06 sati također u petak.

Pročitajte više