Slobodna mjesta za drugi upisni krug u srednje škole

U DRUGOM upisnom krugu u srednje škole u Zagrebu, za koji se prijave zaprimaju sutra, 3. srpnja, a upisi obavljaju 4. srpnja, ostalo je 225 slobodnih mjesta u sedam zagrebačkih gimnazija i veliki broj slobodnih mjesta u strukovnim školama.

Prema podacima Gradskog ureda za odgoj i obrazovanje Zagreb ostalo je slobodnih mjesta u Općoj gimnaziji Tituša Brezovačkog (15), u XII. općoj gimnaziji (29), u XIII. općoj gimnaziji (26) i prirodoslovnoj gimnaziji (11), u Jezičnoj gimnaziji Lucijana Vranjanina (18), u Međunarodnom programu XV. gimnazije (20), u XVI. jezičnoj gimnaziji (30) i u Klasičnoj gimnaziji (76).

Od strukovnih škola, najviše mjesta ima u Elektrostrojarskoj obrtničkoj školi, u Prehrambeno-tehnološkoj školi, u Školi za tekstil, kožu i dizajn, u Grafičkoj školi, u Strojarskoj tehničkoj školi Frana Bošnjakovića, u Drvodjelskoj školi, u Industrijskoj strojarskoj školi, u Obrtničkoj i industrijskoj graditeljskoj školi, u Školi za montažu i instalacija metalnih konstrukcija i Tehničkoj školi Ruđer Bošković.

Sva mjesta već su popunjena u Zdravstvenom učilištu Zagreb, Prvoj i Drugoj ekonomskoj školi, Ugostiteljsko-turističkom učilištu Zagreb, Poštanskoj i telekomunikacijskoj školi, Školi za cestovni promet, Željezničkoj tehničkoj školi, Obrtničkoj školi za osobne usluge, Upravnoj i birotehničkoj školi, Trgovačkoj školi, Školi primjenjene umjetnosti i dizajna, Športskoj gimnaziji, Srednjoj školi Sesvete, Centru za odgoj i obrazovanje Zagreb, Centru za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj", tri Škole za medicinske sestre, Školi za primalje te Prvoj tehničkoj školi "Nikola Tesla".

Također, popunjene su i Privatna klasična gimnazija Zagreb, te Privatna srednja ekonomska škola "Inova".

Pročitajte više