Slovenci lobirali u Srbiji: "Spajanje Mercatora, Delte i Konzuma bi bilo dobro za regiju"

SLOVENSKI premijer Borut Pahor i gradonačelnik Ljubljane Zoran Jankovič jučer su bili u službenom posjetu Srbiji. Pahor se sastao sa srpskim predsjednikom Borisom Tadićem i razgovarao je s njim o bilateralnim odnosima te putu Srbije prema Europskoj uniji.

Prije susreta s Tadićem Pahor se sastao s predsjednikom srpske vlade Mirkom Cvetkovićem. Dogovorili su poboljšanje gospodarske suradnje između dvije zemlje.

Pahor i Cvetković su prisustvovali i sastanku slovenskih i srpskih gospodarstvenika tijekom kojeg je ljubljanski gradonačelnik Zoran Jankovič rekao kako bi povezivanje triju velikih trgovačkih lanaca - srpske Delte, hrvatskog Konzuma i slovenskog Mercatora, bilo dobro za regiju.

Naime, Jankovič smatra kako je takvo spajanje dobro rješenje jer bi tvrtke time postale vodeće u regiji, a ukupni prihod bi im narastao na devet milijarda eura.

Spajanje Mercatora, Konzuma i Delte - "pravi potez"

O spajanju sa Konzumom i Deltom krajem veljače se očitovao i predsjednik Uprave Mercatora Žiga Debeljak koji je naveo kako je strateško povezivanje kompanija "s poslovnog aspekta nešto pametno".

"U trgovini, što si veći, to si konkurentniji, pa bi tako povezivanje sa srpskom Deltom i hrvatskim Konzumom bilo pravi potez", naveo je Debeljak.

I.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više