U Istri i na Kvarneru kupovali nekretnine kako bi oprali novac od prodaje steroida

Ilustracija: Nel Pavletić/PIXSELL

KUPNJOM nekretnina u Istri i na Kvarneru trojica Slovenaca oprala su više od milijun eura, koliko su nezakonito stekli prodajom steroida, zabranjenih tvari koje su u sportu proglašene oblikom dopinga, a sve češće se koriste i izvan sporta s ciljem postizanja atraktivnijeg izgleda.

Nakon što su nad dvojicom 48-godišnjih te jednim 46-godišnjim slovenskim državljaninom proveli istragu pod sumnjom u pranje novca, istarski policajci priopćili su da su prva dvojica od 2002. do 2010. na području SAD-a stekla veći novčani iznos stavljanjem u promet tvari koje su proglašene drogom.

Oprali su više od milijun eura

Kako bi prikrili njegovo podrijetlo, novac su u svoje i ime poduzeća u svom vlasništvu ulagali u kupnju nekretnina na području Istre i Kvarnera. Jedan od 48-godišnjaka je veću svotu novca uplaćivao i na račun 46-godišnjeg Slovenca, koji ga je, sukladno dogovoru s drugim 48-godišnjakom, koristio za kupnju većeg broja nekretnina na svoje ime iako je znao da se radi o novcu koji je stečen na nezakonit način.

U policiji procjenjuju kako je osumnjičeni trojac tako nezakonito stekao više od milijun eura. O svemu utvrđenom istarska policija je izvijestila nadležno državno odvjetništvo radi poduzimanja daljnjih mjera iz njihove nadležnosti.

Inače, steroidi su pripravak koji se koristi u sportu kao doping u svrhu postizanja što boljih profesionalnih rezultata na sportskim natjecanjima. Isto tako, koriste ga i sportaši rekreativci i brojni drugi koji korištenjem steroida žele postići napredak u svojim tjelesnim mogućnostima, odnosno postizanje određenih promjena u svom izgledu, prvenstveno povećanja mišićne mase.

Pročitajte više

 

Pročitajte više