Slovenija: Ropovi koalicijski partneri iznenađeni vijestima o rekonstrukciji vlade

Izjave predsjednika slovenske vlade o mogućoj rekonstrukciji kabineta iznenadile su koalicijske partnere u njegovoj vladi koji su u utorak zanijekali takvu mogućnost.

"Liberalni demokrati u ovom trenutku više trebaju nas nego mi njih. U vladi sam ministar poljoprivrede, ali sam i predsjendik stranke koju namjeravam voditi do parlamentarnih izbora", izjavio je Franci But, odazivajući se špekulacije da će preuzeti ministarstvo prometa. But je predsjendik Pučke stranke (SLS) koja je glavna koalicijska partnerica liberalnih demokrata (LDS) premijera Antona Ropa.

Predsjednik zastupničkog kluba Udružene liste (ZLSD) Miran Potrč izjavio je pak da svi ministri iz njihove stranke u vladi rade dobro, te da nema potrebe za smjenjivanjem ministra unutarnjih poslova Rada Bohinca, člana ZLSD-a. Tajnica ministra vanjskih poslova Dimitrija Rupela također je u izjavi za javnost zanijekala vijesto o mogućoj smjeni u tom ministarstvu.

"Premijer Rop danas je ministru Rupelu zanijekao takve špekulacije", izjavila je Nataša Prah.

Rop je u ponedjeljak u izjavi za slovenske televizijske postaje najavio moguću rekonstrukciju vlade u idućih mjesec-dva, ali nije spominjao konkretna imena, dodajući da će biti provjeren rad svih ministara i da li mogu ispunjavati svoje zadatke.

Pročitajte više