Slovenka u Poreču grizla policajce za noge: "Je*at ću majku onome tko me vezao"

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

U LJETO 2020. u Poreču običan prometni prekršaj završio je tako što je vozačica grizla policajce za noge i urlala da će ih sve pobiti. Za incident se doznalo nakon što je nedavno Općinski sud u Pazinu donio presudu u kojoj je Slovenku A.A. osudio zbog napada na policajce koji su je zaustavili zbog više prekršaja u prometu.

Kako se navodi u presudi, ona je 18. srpnja 2020. kod Kauflanda u Poreču zaustavljena zbog sumnje da je počinila niz prometnih prekršaja. Počela se udaljavati s mjesta događaja i nije postupala po zapovijedima policajaca. 

Udarala i grizla policajce

Oni su nad njom potom uporabili sredstva prisile, no Slovenka je odlučila da to neće završiti tek tako. Legla je na pod, a onda je nogom udarila jednog od dvojice policajaca koji se prema njoj saginjao. Mlatnula ga je nogom u glavu u dva navrata i pokušala ga je ugristi za lijevu nogu. 

Potom je drugog policajca noktima ogrebla po lijevoj nadlaktici i ugrizla ga za koljeno desne noge. 

Prvi policajac je u napadu ratoborne Slovenke zadobio hematom područja desnog oka, a drugi policajac zadobio je ogrebotinu lijeve nadlaktice.

"Osvetit ću se policiji, ubit ću vas i sve vaše"

Slovenka nije samo grizla, grebla i udarala nego je i urlala prijetnje: "Jebat ću majku onome tko me vezao, osvetit ću se policiji, ubit ću vas i sve vaše, smeće policijsko. Vi ste stoka."

Nakon svega toga policajci su A.A. uspjeli prevesti u policijsku postaju u Poreču. 

Osuđena je silom i prijetnjom spriječila službene osobe u obavljanju službene radnje koje su u okviru njihovih ovlasti i nanijela im tjelesne ozljede i time počinila kazneno djelo protiv javnog reda - prisilom prema službenoj osobi iz čl. 314. st. 1. i 2., a kažnjivo po čl. 314. st. 2.KZ/11.

Osuđena je na godinu dana uvjetne kazne zatvora s trogodišnjim rokom kušnje i mora platiti 414 eura troškova suda i vještačenja. Sudska odluka postala je pravomoćna jer su se obje strane odrekle prava na žalbu.

Pročitajte više