Slovenska ministrica spajala sužbena i privatna putovanja, ne želi dati ostavku

Screenshot: You Tube

SLOVENSKA ministrica poljoprivrede Aleksandra Pivec kazala je danas da ne namjerava odstupiti s mjesta predsjednice Demokratske stranke umirovljenika DESUS, nakon što su je zastupnici te stranke pozvali da to učini ili će je smijeniti Vijeće stranke na sastanku planiranom za desetak dana.

Pivec: Ne namjeravam odstupiti

Ne namjeravam odstupiti, o tome je sada prerano govoriti, kazala je Pivec na konferenciji za novinare u Ljubljani nakon sastanka sa svim parlamentarnim zastupnicima stranke koji su je pozvali da odmah dade ostavku jer s njima slabo komunicira i jer je stranka u zadnje vrijeme obilježena njenim "aferama" koje se ističu u javnosti.

Pivec su zadnjih tjedana mediji često kritizirali, nakon objava da je službena putovanja spajala s privatnim turističkim putovanjima, zajedno s članovima obitelji, te da su im noćenja i ručkove plaćali općine i poduzetnici, što sama demantira i kaže da se nije našla u sukobu interesa.

"Našim zastupnicima sam danas pokazala svu dokumentaciju i račune, ali imam osjećaj da to nisu htjeli vidjeti", kazala je Pivec, dodavši da bi prihvatila odgovornost za spomenute događaje ako protukorupcijsko povjerenstvo utvrdi da je počinila prekršaj, ali da nije počinila nikakvo kazneno djelo.

Pivec: Neka mjerodavni organi prosude jesam li napravila neki prekršaj

Neka mjerodavni organi prosude jesam li napravila neki prekršaj i štetu na račun poreznih obveznika ili poduzeća. Čini mi se da je prihvatljivo ako netko od domaćina ponekad podmiri račun za neki ručak ili večeru, kazala je Pivec.

Dodala je da ima i potporu predsjednika vlade Janeza Janše koji je nakon jednog njenog posjeta vinariji u okolici Kopra, što je također prikazano kao privatni posjet jer je sudjelovala u spotu kojim se reklamiralo slovensko vino i pršut, kazao da se radi o promociji slovenskog turizma i da to nije ništa loše nego suprotno i da bi to trebali raditi svi članovi njegove vlade.

Na primjedbe da se od kada je preuzela stranku DESUS odmaknuo od svojih programskih načela i ne reagira na ideološki sporne izjave vodeće desne stranke, Pivec je kazala da su odluku o ulasku u Janšinu vladu donijeli nadležni organi stranke, a ne ona osobno i da se pridržavala stranačkih odredbi i smjernica.

Pročitajte više