Slovenski letač teško ozlijeđen u bizarnoj nesreći na Biokovu

26-GODIŠNJI Jure Mlekuža iz slovenskog Kranja jučer se teško ozlijedio na Biokovu gdje je sa skupinom slovenskih letača na paraglajderu vježbao letenje.

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, nesretni je mladić s paraglajderom na leđima vježbao na ledini blizu plaže Cvitačka, koja služi kao mjesto za slijetanje letača.

Međutim, nagli zapuh juga Mlekužu je zajedno s paraglajderom iznenada dignuo desetak metara u vis te ga je u zraku zavrtio. Mladić je potom pao na tlo i teško se ozlijedio.

Pri padu je zadobio frakturu lubanje i lica, nagnječenje mozga te je slomio ruku. Njegovi prijatelji letači odmah su pohitali u pomoć te su ga prevezli u makarski Dom zdravlja. Otamo je prevezen u Klinički bolnički centar u Splitu gdje se liječnici i dalje bore za njegov život.

Matko Benković, iskusni letač iz Makarske koji vodi letjelište na Biokovu, rekao je da su Mlekuža i njegovi prijatelji s kojima je doputovao na Biokovo kako bi letjeli, bili vrlo iskusni letači. U subotu i nedjelju su se zbog povoljnih meteo uvjeta spuštali s Biokova, a jučer su zbog jakog juga trenirali na ledini.

Trening je nažalost bio nesretan za mladog Slovenca koji se i dalje nalazi u splitskoj bolnici.

R.I.
Foto: Cropix

Pročitajte više