Slučaj iz arhive: Zvonku Čevizoviću još sude za pljačku 1,8 milijuna kuna u Trogiru iz 2007. godine

Foto: Google Street View

SPLITSKI Županijski sud i dalje vuče predmet protiv Zvonka Čevizovića, kojeg terete da je u srpnju 2007. godine oteo 1,8 milijuna kuna vlasniku trogirske mjenjačnice Miroslavu Škari.

Čevizović je uhićen četiri mjeseca nakon pljačke prilikom dolaska u RH. Nestao je nakon što je Vrhovni sud odlučio da mu se ipak mora odrediti pritvor. Koncem 2009. godine uhićen je po međunarodnoj tjeralici u Celju, a izručen je u lipnju 2010. godine. Neko je vrijeme proveo iza rešetaka, no kako splitski Županijski sud nije uspio presuditi u ovom slučaju, morali su ga pustiti na slobodu jer je istekao maksimalni rok za pritvor. Vratio se u Sloveniju.  

Liječnik mu zbog kralježnice propisao mirovanje

Početkom ove godine predmet je zadužio sudac Damir Romac. Danas je trebala biti održana rasprava, no Čevizović je poslao ispričnicu. Prema potvrdi liječnika iz Rogaške Slatine, zbog problema sa kralježnicom propisano mu je mirovanje te ni u kom slučaju ne smije na tako dalek put.

Sudac Romac planira ponoviti u dogledno vrijeme poziv za raspravu, pa ako se Čevizović ne odazove, nastavit će dalje sa suđenjem bez njega.

Odale ga dvije dlake na potkapi

Glavni dokaz protiv Čevizovića su dvije njegove dlake koje su ostale na potkapi koju mu tijekom borbe za torbu s novcem strgnuo vlasnik mjenjačnice. Braniteljica Doris Košta osporavala je zakonitost dokaza. Smatrala je, naime, da bi za kvalitetno vještačenje trebalo imati minimum sedam dlaka. Usto, policija je njegov DNK uzorak imala od 2003. godine, kada je uzet zbog provjere njegove veze sa grupom švercera oružja. Košta je smatrala da je taj uzorak trebalo uništiti.

 

Pročitajte više