Slučaj nestalog Splićanina postaje sve misteriozniji: Glavni svjedok se ubio, u džepu mu je bila poruka

Foto: Nestali.hr

PRIČA oko nestanka Splićanina Ante Zovka postaje sve tajanstvenija i zamršenija, a do sada se nije saznalo puno. Četrdesetšestogodišnji Ante Zovko nestao je krajem svibnja, a tada su članak s njegovim licem na naslovnoj fotografiji objavili više-manje svi relevantniji mediji u zemlji. No, ni to nije pomoglo, o Zovku se već više od mjesec dana ne zna apsolutno ništa.

Prije nekoliko dana ovaj je slučaj dobio novi obrat koji cijeloj priči daje jednu još mračniju notu. Naime, makarski poduzetnik koji je posljednji vidio Antu Zovka se ubio. Objesio se u dvorištu obiteljske kuće u subotu ujutro. Kraj njega je pronađena i oproštajna poruka, a u njoj se sugerira da je razlog njegova čina financijske prirode. On je, baš kao i Zovko, trgovac rabljenim automobilima, a očajničkom potezu navodno su kumovali brojni financijski problemi u koje je upao.

No, Makaranin se zapravo pokušao ubiti još prije tri tjedna. Tada je prerezao žile, ali je spašen. Pronađen je u vozilu parkiranom na makadamskom putu, a hitno je prebačen u splitsku bolnicu gdje se posljednjih tjedana liječio na Odjelu psihijatrije. U bolnici je bio otada, a to se dogodilo 10.6., pa sve do petka. U petak je pušten kući, a u subotu ujutro se objesio ispred obiteljske kuće.

Makaranin je bio posljednja osoba koja je vidjela Antu Zovka, a kao takav percipiran je kao jedna od ključnih figura istrage. Dao je nekoliko iskaza na policiji, ali to nije puno pomoglo u istrazi. Zovka je vidio kako sjeda u Mercedes. Nije zapamtio registraciju, niti zna tko je bio u vozilu. Policija još uvijek nije locirala taj Mercedes. Inače, Zovku je bio dužan novac. U pitanju je bio iznos od 3 do 4 tisuće eura, a Makaranin je tvrdio da je dug vratio.

U svakom slučaju, samoubojstvom Makaranina priča o nestanku Splićanina dobila je jednu novu dimenziju. Policija je napravila cijeli niz razgovora, ali nestalom splitskom trgovcu automobilima nema ni traga.

Pročitajte više