Slučaj Soboli: Odbačena kaznena prijava protiv Tomislava Karamarka

Foto: FAH

NAKON provedenog kriminalističkog istraživanja PNUSKOK-a, odbačena je kaznena prijava protiv Tomislava Karamarka u slučaju Soboli.

U Uskoku ističu da je "na temelju rezultata kriminalističkog istraživanja koje je po nalogu Uskoka proveo PNUSKOK" pribavljena cjelokupna relevantna dokumentacija te je ispitano "više službenih i odgovornih osoba".

"Utvrđeno je da u predmetnom slučaju ne postoji osnovana sumnja u počinjenje kaznenih djela kako iz nadležnosti ovog Ureda, tako ni drugih kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti", stoji u pojašnjenju Uskoka.

Kaznenu prijavu podnio je Munir Podumnjak

PNUSKOK je istraživanje proveo na temelju naloga USKOK-a, a kaznenu prijavu podnio je Munir Podumnjak iz Partnerstva za društveni razvoj, u kojoj se navodilo kako je šef HDZ-a sređivao tvrtki Sobol poslove s državnim tvrtkama.

Karamarko je tvrtku osnovao 2005. godine. PNUSKOK je zaključio kako ne postoji osnovana sumnja u kazneno djelo.

Podsjetimo, Nacional je 2011. godine pisao kako istražitelji DORH-a imaju indicije da je Tomislav Karamarko pogodovao svojoj bivšoj tvrtki Soboli, koja se možda koristila i obavještajnim podacima.

> Mladen Bajić: Istražite sve o poslovanju Karamarkove tvrtke Soboli

U istom članku se navodilo i kako Mladen Bajić navodno raspolaže hrpom dokumenata koji dokazuju da je Karamarko, prvo kao ravnatelj SOA-e, a potom i kao ministar policije, u poslovima Sobolija, uglavnom s državnim tvrtkama, koristio i podatke koje su prikupljali djelatnici SOA-e.

 

Pročitajte više