Slučaj ubojstva obitelji Olujić: Jedan od optuženika najavio poziv Vladimiru Šeksu kao svjedoku

34-GODIŠNJI Mario Jurić iz Vinkovaca i jedan od optuženih za ubojstvo četveročlane obitelji Olujić u noći 17. veljače 1992. u Cerni pokraj Vinkovaca, na današnjem je saslušanju svjedoka na Županijskom sudu u Vukovaru najavio kako će kao svjedoka na sud pozvati aktualnog predsjednika Sabora Vladimira Šeksa.

Jurić je tijekom saslušanja pitao Ivana Čačića, tadašnjeg načelnika SIS-a 109. vinkovačke brigade HV-a, zna li da je sa slučajem bio upoznat Tuđman i da je Gojko Šušak dolazio u Osijek s Vladimirom Šeksom tražeći od SIS-a dokumentaciju s očevida u Cerni, naredivši pri tome da se "ne petljaju" jer sve preuzima MORH. Jurić je tijekom svjedočenja također najavio kako če tražiti pomoć međunarodne zajednice kako bi dokazao da je proces koji se vodi protiv njega politički montiran.

Podsjećamo, petorica osumnjičenika za ubojstvo obitelji Olujić u Cerni nedaleko od Vinkovaca, kojima je 28. ožujka počelo suđenje na Županijskom sudu u Vukovaru zbog tog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, na početku suđenja izjavili su da nisu krivi, samo je Mario Jurić. kako su pisali mediji, izjavio kako se osjeća suodgovornim jer nije spriječio zločin.

47-godišnji Tomislav Madija iz Cerića, 34-godišnji Mario Jurić iz Vinkovaca, 34-godišnji Zoran Poštić iz Zaprešića, 34-godišnji Davor Lazić iz Novaka Bistranskih  i 51-godišnji Mijo Starčević iz Vinkovaca našli su se pred sucem Antom Zeljkom, a petoricu bivših pripadnika izviđačko-diverzantske satnije HOS-a, koji se trenutno nalaze u pritvoru osječkog zatvora, tereti se da su 17. veljače 1992. godine iz vatrenog oružja ubili Radomira i Anicu Olujić te njihovo dvoje malodobne djece, Milevu i Marka, u njihovu domu u Cerni, nedaleko od Vinkovaca.

Pročitajte više