U samoizolaciji je fotograf koji je slikao Plenkovića i Đokovića

Foto: Facebook/HTS/Mario Ćužić

SLUŽBENI fotograf Hrvatskog teniskog saveza Mario Ćužić koji je u Zadru uslikao kontakt premijera Andreja Plenkovića i prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića kojem je danas potvrđen koronavirus je u samoizolaciji . U samoizolaciji je jer se vozio u istom kombiju s bugarskim tenisačem Dimitrovim kojem je prvome potvrđena korona. Testiran je i prvi nalaz mu je negativan.

Ćužić je na Facebooku objavio fotografije Plenkovića i Đokovića na kojima se vidi da premijer dodiruje tenisača i zapitao se je li to kontakt ili nije. 

S Ćužićem smo telefonski razgovarali. 

"Ja ne optužujem ni premijera ni nikoga. Dirnuo je Đokovića, pozdravio ga i otišao. Ja sam stavio fotografije i postavio pitanje da vidim reakcije ljudi, na jednu priču imate tisuće reakcija. Ja sam u samoizolaciji jer sam se 45 minuta vozio u kombiju s Dimitrovim. Netko može biti par sekundi ine biti zaražen, a netko može biti ni pet sekundi i biti zaražen. Ja sam sada u samoizolaciji, prvi test je negativan i vidjet ćemo 26.6. kakav će biti drugi test koji moram napravit", rekao je za Index službeni fotograf HTS-a Mario Ćužić. 

Ranije se o svemu se oglasio na svom Facebook profilu.

"Ja sam u samoizolaciji jer sam bio u neposrednom kontaktu s Dimitrovim (vozio se u kombiju s njegovim trenerom i s njim od Zemunika do hotela 45 minuta, nismo imali kontakt tijelima, dapače, sjedio sam red iza njega). Moj prvi nalaz je negativan.

Moram u samoizolaciju. Premijer kaže da se nije dodirivao s Novakom koji je prema najnovijim informacijama također zaražen. S obzirom da sam fotografirao taj susret i objavljen je na službenim stranicama i društvenim mrežama. Moje pitanje je je li ovo kontakt ili nije? Što vi mislite?"

Pročitajte više