Smijenjen HDZ-ov šef zatvora. Cura htjela posao, on: Želim te vidjeti, nismo djeca

Screenshot: YouTube/Osječka TV

Smijenjen je dugogodišnji ravnatelj osječkog zatvora Dražen Borovečki, javlja Glas Slavonije. Smjena se dogodila još u siječnju, ali je informacija tek sad objavljena. Borovečki je 2019. imenovan HDZ-ovim povjerenikom za Općinu Čeminac nakon što je općinska organizacija raspuštena zbog uhićenja načelnika Zlatka Pinjuha. 

"Ističemo da je Dražen Borovečki razriješen položaja upravitelja u siječnju 2024. sukladno odredbama Zakona o državnim službenicima te je trajno premješten na drugo radno mjesto sukladno stručnoj spremi i iskustvu. S obzirom na to da je službenik privremeno spriječen za rad, rješenje o novom rasporedu još uvijek nije izvršno", naveli su iz Ministarstva pravosuđa. 

Nacional je u siječnju objavio da je ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica prijavio Borovečkog nakon što su objavljeni transkripti i audiozapisi telefonskih razgovora u kojima Borovečki mladoj djevojci nudi zaposlenje u zatvoru u zamjenu za spolni odnos. 

Nisu objavili na koju je poziciju premješten

"Vidiš li koliko se ja trudim oko tebe. A ti oko mene?" govorio je Borovečki djevojci. Potom joj je poručio kako je želi vidjeti nasamo "bez prijateljica". Pozvao ju je i na zajedničko putovanje u Zagreb.

"Pa nismo mali, nismo djeca", odgovorio joj je kad ga je upitala zašto je želi vidjeti nasamo. Rekao joj je i kako je želi "malo zarobiti" te obećavao da će se založiti za nju jer je "mlada i pametna". Druge zaposlenice je nazivao "kravetinama". 

Iako iz Ministarstva nisu objavili na koje je radno mjesto premješten, Glas Slavonije neslužbeno doznaje d Borovečki ima uvjete za mirovinu. Sporni telefonski razgovori vođeni su još 2018. godine. Iako su iste godine mediji već objavili dijelove razgovora, cijela priča je ponovno postala aktualna prošlog mjeseca. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.