Smijenjen jer je dopustio nastup Prijović u Zadru. Odmah dobio novu ponudu za posao

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić smijenio je danas Denisa Karlovića, direktora ŠC-a Višnjik, nakon što je zakazan koncert Aleksandre Prijović. Sportski centar Višnjik je dvorana u kojoj će Aleksandra Prijović nastupiti u lipnju.

Kako neslužbeno doznaje noviradio.hr, Karloviću je ekspresno, doslovno isti dan, navodno ponuđena pozicija u Hrvatskom rukometnom savezu, i to da bude upravitelj sportskih objekata za iduće prvenstvo na kojem je Hrvatska domaćin.

Još se ne zna hoće li on ovu ponudu prihvatiti. Index je poslao upit Hrvatskom rukometnom savezu o tome i odgovorili su nam da razgovaraju s Karlovićem oko te pozicije zbog njegovog iskustva upravljanja sportskim objektima. 

Iz gradonačelnikovog ureda su na Indexov upit rekli da smjena nema nikakve veze s koncertima iako je u priopćenju o smjeni gradonačelnik Dukić spomenuo - baš koncerte. 

"Nepovjerenje zbog koncerata i manipuliranja javnosti"

Podsjećamo, ovo je u priopćenju o smjeni Karlovića jutros napisao Dukić.

"Već neko vrijeme postoji narušeno povjerenje između Uprave i Skupštine ŠC Višnjik d.o.o., odnosno direktora i mene kao gradonačelnika, što je rezultiralo ovakvom odlukom. Prvenstveno se to odnosi na nedosljednost u komunikaciji i različitim shvaćanjem prioriteta u djelatnosti samog Društva", rekao je Dukić.

"To nepovjerenje produbljeno je i u prigodi razgovora o organizaciji koncerata više izvođača za koje je direktor tražio moju suglasnost, iako to nije uobičajeno za slična događanja za koja direktor oduvijek potpuno samostalno donosi odluke", dodaje se.

"Konačno, manipuliranje netočnim informacijama prema javnosti nanijelo je reputacijsku štetu tom trgovačkom društvu i Gradu Zadru i potvrdilo nemogućnost daljnje suradnje u uvjetima međusobnog nepovjerenja. Sva prošla i buduća ulaganja u taj sportski kompleks čine dugogodišnji program razvoja sporta Grada Zadra koji se provodi sustavno u više mandata bivših gradonačelnika.

Kroz taj program sustavno se ulažu značajna proračunska sredstva u nove sportske sadržaje i tako će biti u budućnosti te zahvaljujem na doprinosu direktoru Karloviću koji je sudjelovao u provedbi više takvih projekata", zaključio je Dukić.

Pročitajte više