Smijenjen ravnatelj NP-a Brijuni kojem se sudi zbog zlouporabe položaja

Foto: PIXSELL/Dusko Marusic

S ISTEKOM mandata v.d. ravnatelja Nacionalnog parka Brijuni Marina Milotića, koji je USKOK-ov optuženik, nadležno Ministarstvo imenovalo je u srijedu Eduarda Kolića novim vršiteljem dužnosti te javne ustanove do provedbe natječaja, potvrdili su danas iz NP-a Brijuni.

Milotić je, po pisanju medija, imenovan vršiteljem dužnosti nakon što mu je 3. listopada prošle godine istekao mandat ravnatelja, kao v.d. ostao je raditi isti posao više od godinu dana a da za mjesto ravnatelja nije raspisan novi natječaj. Na Županijskom sudu u Osijeku protiv njega se vodi kazneni postupak, a tereti ga se za zlouporabu položaja ovlasti i trgovinu utjecajem.

Milotić je na čelu te javne ustanove od studenoga 2017. godine, kada ga je imenovalo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike s obzirom na to da je, kako su tada naveli, "bio najbolji među sedam kandidata koji su se javili na natječaj koji je bio raspisan u ljetu 2017.". On je tada na tom mjestu zamijenio ravnatelja Sandra Dujmovića. 

Novi v.d. ravnatelj Eduard Kolić je već trideset godina zaposlenik Nacionalnog parka Brijuni, počeo je raditi kao pripravnik, a do jučer je obavljao funkciju voditelja odsjeka za zaštitu životinjskih vrsta. Osim toga, u mandatu od 2008. do 2012. godine već je obnašao dužnost ravnatelja te javne ustanove.

Pročitajte više