Smijurija: Dok je policija tragala za bjeguncem Matkovićem, on došao sucu i odšetao slobodan?!

NEVJEROJATNA se smijurija zbila jučer ujutro. Ne znajući da je policija večer prije u samom središtu Splita kod Biskupove palače pucala za bjeguncem Ivanom Matkovićem, istražni sudac Mlađan Prvan primio ga je na već ranije zakazano ročište u 8.45 sati, saslušao i - pustio!

Na Zenti ostavio 10 grama trave u BMW-u i pit bula koji je napao policiju!

Što je najgore, riječ je o istom postupku radi kojeg Matkovića policija traži već dva mjeseca! Iznenadili su ga s "travom" na splitskoj Zenti. Otrgao se i pobjegao. Policajce je napao pit bul, kojeg je ostavio za sobom.

U Matkovićevom BMW-u našli su 10 grama marihuane. Je li još nešto imao kod sebe, nikada se nije doznalo. Podnijeta je kaznena prijava, a za Matkovićem su raspisane mjere traganja, ali ne i tjeralica.

Policija s njim nikada nije obavila razgovor na okolnosti pronalaska "trave", a sreće jučer nije imao ni Prvan. Matković se na preporuku branitelja Željka Lubine branio šutnjom. 

Nikakvih konkretnih saznanja o pucnjavi večer ranije nije imao ni sud, a ni tužiteljstvo, pa se Matković nakon kraćeg zadržavanja u uredu suca Prvana odšetao na slobodu!

Dok su ga tražili, Matković šetao 20 metara od središta splitske policije?!

Možda je usput primijetio kako u krug Policijske uprave, udaljene 20 metara od zgrade suda, dovoze Peugeot 306 kabriolet, s kojim im je svega 12 sati ranije vješto umakao iz centra grada. Ni hitac ga nije zaustavio. Za splitsku policiju taj je Matković, čini se, neuhvatljiv!

Ivan je inače sin propalog javnog bilježnika Tome Matkovića, koji je "zaboravio" platiti porez, pa je bankrotirao. Ured mu je zatvorila tadašnja ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt.

Mlađi Ivanov brat Lovel ubijen je prije dvije i po godine na parkingu kafića Pamela. Njega i prijatelja Marina Vukšića rafalima iz kalašnjikova likvidirao je 19-godišnji Mate Vukušić. Nije mogao više izdržati njihovo maltretiranje i reket.

Otac Toma bacio je krivnju na klan Ahmetijevih, kojima trenutno sude za prodaju heroina i noćne eksplozije po Splitu.

Pročitajte više