Snijeg i na Sljemenu: Prodor hladnoće se nastavlja, pogledajte što donosi sljedeći tjedan

Foto: 123rf, Hina

PRODOR hladnog zraka koji je u višim dijelovima zemlje donio i snijeg i dalje će vladati vremenskim prilikama u Hrvatskoj. HAK je danas izvijestio kako je noćas ponovno pao u Gorskom kotaru, ali i na Sljemenu te Zavižanu.

Prema najnovijim prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas nas čeka promjenjiv dan, većinom kišovit, iako se poslijepodne očekuje postupno razvedravanje. Jutarnje temperature narednih nekoliko dana bit će prave zimske, od dva do sedam stupnjeva Celzijevih, tijekom dana neće rasti iznad 10 do 15 stupnjeva.

Subota će biti djelomice sunčana s promjenjivom naoblakom, dok će jutra mjestimice obilježiti magla. Nedjelja, koju su mnogi planirali iskoristiti roštilj, bit će oblačna i kišovita,  uglavnom duž Jadrana i u gorju, a prema večeri i mjestimice u sjevernim kopnenim krajevima. Ponedjeljak promjenljiv s povremenom kišom ponajprije uprvom dijelu dana.

U nedjelju i ponedjeljak očekuje se i obilnija kiša, ali ponajviše u gorju i na obali. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaka, na udare i olujna bura i sjeverac.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, većini krajeva tijekom sljedećih sedam dana bit će kišovito. Ipak, sve je veća vjerojatnost da će u drugoj polovici sljedećega tjedna diljem Hrvatske početi dugotrajnije razdoblje stabilnog, suhog, pretežno sunčanog i relativno toplog vremena.

Pročitajte više