Snimajući film na krovu zgrade pao kroz otvor i poginuo

TRAŽEĆI mjesto za snimanje noćne scene filma na krovu zgrade noćas je, pri padu kroz 17 metara duboki otvor, poginuo 24-godišnji student zagrebačke Akademije za dramsku umjetnost, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Policija je utvrdila da se 24-godišnji Srećko Jurković noćas oko 1 sat s trojicom prijatelja (21, 26 i 21 godina) popeo na krov stambene zgrade u Heinzelovoj ulici 26 u naselju Maksimir, kako bi pronašao mjesto za snimanje noćne scene filma za potrebe Akademije.

Hodajući po ravnom krovu zakoračio je u vertikalni otvor zgrade (širine 182 x 145 centimetara) i s visine od 17 metara pao na betoniranu podlogu dna otvora te na mjestu poginuo.

Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati.

Policija je izvijestila i da je jučer oko 9,15 sati liječnica Doma zdravlja u Jastrebarskom dojavila da je 19-godišnjak zatražio liječničku pomoć zbog teških ozljeda zadobivenih pri popravku autobusa.

Policija je utvrdila da je ozlijeđeni sat vremena ranije u dvorištu obiteljske kuće u Jastrebarskom uz bratićevu pomoć pokušao kablovima spojenima na akumulatore upaliti autobus.

Kada ga je bratić uspio upaliti, autobus je krenuo unazad i 19-godišnjaka prikliještio uz zadnji dio drugog autobusa parkiranog oko 1,5 metar iza njega.

Kolima hitne pomoći prevezen je u KB Dubrava gdje su mu utvrđene ozljede ušne školjke, fraktura donje čeljusti i nagnječenje prsnog koša.

Pročitajte više