Snimka koja ledi krv u žilama: Zrakoplov u Chicagu nekontrolirano skrenuo s piste

AMERIČKI Odbor za sigurnost u prometu objavio je zastrašujuću snimku na kojoj se vidi kako zrakoplov Southwest Airlinesa nekontrolirano skreće sa piste u Chicagu.

Samo malo blatne trave bilo je dovoljno da zrakoplov, u kojem je bilo 134 putnika, nakon slijetanja skrene s piste. Iako se ovaj događaj dogodio u travnju, Amerikanci su tek sada odlučili objaviti snimku.

Na njoj se vidi kako zrakoplov ide svojom uobičajenom linijom prije nego s piste skrene u lijevu stranu. Na sreću, zrakoplov se uspio zaustaviti pokraj piste, a nitko od putnika ili članova posade nije ozlijeđen. Zrakoplov je letio iz Denvera do Chicaga te se još uvijek istražuje zašto je Boeing skrenuo, piše Daily Mail.

Ovo nije bio prvi slučaj skretanja s piste u Chicagu. U strašnom incidentu 2005. godine, jedan Southwestov zrakoplov je po jakom snijegu prošao kroz ogradu u istoj zračnoj luci te se zabio u dva parkirana automobila.

Dva kobna slijetanja u Chicagu

Šestogodišnjak i dva njegova mlađa brata, koji su se vozili s roditeljima, su poginuli kada je "nos" zrakoplova pao na automobil. Četiri osobe iz drugog automobila, koji je ostao ispod krila zrakoplova, su bili teško ozlijeđeni.

Nesreća 2005. godine se dogodila točno na dan kada je prije 33 godine kod slijetanja u zračnu luku Midway zrakoplov "zakačio" nekoliko kuća i zabio se u zadnju. Čak 45 ljudi je poginulo u toj nesreći.

Pročitajte više