Šok u Vrgorcu, trećina grada nije bila u evidenciji za plaćanje odvoza smeća: "Tužit ću šefa HDZ-a"

Foto: Index

GRADONAČELNIK Vrgorca Ante Pranić u poslu je preko glave. Razmjeri katastrofe koja je pogodila Vrgorac tek se trebaju ustanoviti, no već sad postoji dovoljno materijala da Pranić podnese kaznenu prijavu protiv svojih prethodnika. 

Šteta milijunska, Pranić sprema kaznenu prijavu protiv prethodnika

"Zatekli smo tri milijuna neplaćene komunalne naknade. Neki nisu nikako plaćali još od 2007. godine, a nekih nije ni bilo u evidenciji. Poslali smo ovrhe, ali s mogućnošću žalbe. Svi koji dođu radi zastare potraživanja, a to je sve preko tri godine, budu primljeni, žalbu uvažimo i izdamo novo rješenje. Dosta je toga otišlo u zastaru, šteta je milijunska i za to će se odgovarati. Spremamo kaznenu prijavu protiv mojih prethodnika jer nisu postupali oko naplate. To je bio način za kupovanje glasova. Isto tako utvrdili smo da preko dvije tisuće osoba nije bilo u evidenciji za plaćanje odvoza smeća, a bilo je i makinacija sa kvadraturom za plaćanje komunalne naknade. Sve ćemo istražiti i prijaviti nadležnim institucijama", kaže Pranić. 

"Tužit ću šefa HDZ-a u Vrgorcu zbog iznošenja neistina"

Jučer je doživio priličnu neugodnost. Fizički ga je napao jedan od onih koji su se došli žaliti zbog svog duga za komunalnu naknadu. Prvo je verbalno napao službenike koji rade na naplati.

"Ja sam pokušao smiriti situaciju, no to ga je dodatno razljutilo. Udario me šakom u bradu. Žao mi je čovjeka, on je instrumentaliziran. Nisam želio reagirati, nisam ga ni prijavio policiji, a nisam imao ni želju za javnim istupanjem dok se oko toga nije javio vrgorački HDZ. Zbog iznesenih neistina tužit ću Željka Primorca, predsjednika HDZ-a Vrgorac, jer su neistiniti navodi da plaće u gradu nisu isplaćene tri mjeseca i da je protiv mene podignuta kaznena prijava. Plaće za rujan smo jučer isplatili, i to je bilo pravo malo čudo jer od kolovoza nemamo prihoda zbog povrata poreza, a naslijeđeni dug iznosi 17 i pol milijuna kuna te smo u 2016. godini izgubili 4 milijuna kuna državne pomoći. Svi zaposlenici su povukli tužbe za smanjenje plaća nakon što sam ponovio odluku sa očitovanjem Sindikata, a ja ne želim nikoga potjerati iz grada, kao što tvrdi HDZ. Upravo suprotno. Sa tri zaposlenika, a među njima je i bivši predsjednik vrgoračkog HDZ-a, dogovorene su otpremnine i oni odlaze zadovoljni. A Primorac s tim nije upoznat jer živi u Makarskoj, radi u Splitu, a lažno je prijavljen u Vrgorcu", kazao nam je Pranić.

"HDZ je navikao pojedince da probleme rješavaju silom"

Osim što je ispao problem oko plaćanja duga za komunalnu naknadu, Vrgorčanin koji je jučer napao Pranića zamjerio je što mu nije zaposlio sina.

"Nikome nisam obećao zaposlenje, ja se borim za otvaranje novih radnih mjesta u gospodarskoj zoni Ravča, no HDZ je navikao pojedince da silom mogu riješiti probleme, a ja na ucjene ne pristajem", kaže Pranić.

U PU splitsko-dalmatinskoj nam kažu kako nisu zaprimili prijavu napada na vrgoračkog gradonačelnika, ali da će sve provjeriti s obzirom na medijske napise o tome.

 

Pročitajte više