Šokantan prizor u Buzinu: U dvorištu tvrtke Feroterm ostavljena mrtva kobila

NEOBIČAN prizor zatekao je mještane Buzina, nakon što se proširila informacija da je u dvorištu tvrtke Feroterm, nasuprot američkog veleposlanstva, ostavljeno tijelo mrtve kobile.

Nakon što je jedna osoba slučajno zamijetila leš u dvorištu, kontaktirala je Prijatelje životinja, a iz iste su organizacije o svemu odmah obavijestili policiju.

Obavljenim policijskim očevidom ustanovljeno je da je lešinu u dvorištu tvrtke Feroterm ostavio, kako u razgovoru za Index kaže glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba, poslovni partner vlasnika spomenute firme Šime Gudeljevića, za kojega se doznaje da je Velikogoričanin koji je vlasnik uzgajališta konja.

Dvojica su se poslovnih partnera, naime, dogovorila da će Gudeljević jedan od svojih kamiona posuditi poslovnom kolegi da mrtvu kobilu prenese do spalionice u Sesvetama, no kako ista nije radila, kobila je u četvrtak poslije podne iskrcana u dvorište tvrtke Feroterm, s namjerom da se ista odmah ujutro preveze do spalionice.

"U međuvremenu netko je već primjetio lešinu i dojavio policiji. Doznali smo da je kobila preminula tijekom ždrijebljenja, a nakon uklanjanja iste iz dvorišta tvrtke izvršena je dezinfekcija prostora. Oko 18 sati na mjesto događaja došla je i veterinarska inspekcija. Kobila nije ostavljena u kamionu, nego u dvorištu vjerojatno zato što im je kamion bio potreban za nešto drugo", doznajemo od glasnogovornice.

Kaznena prijava protiv vlasnika tvrtke, kao i vlasnika mrtve živine od strane policije neće biti podignuta, ali će zato, kaže Ljuba, biti podnesena kaznena prijava od strane Veterinarskog instituta.

B.S.

Pročitajte više